BCR Rally Team, cea mai performanta echipa la Raliul Aradului Kia 2016

A treia etapa din CNRD 2016 si prima desfasurata in acest sezon pe macadam, a fost una din cele mai solicitante curse din ultimii ani. Ploaia a facut ca probele foarte frumoase si tehnice de la Arad sa fie o inlantuire de capcane si de portiuni cu aderente schimbatoare. Echipa BCR Rally Team a terminat cu bine raliul avand fiecare echipaj pe podiumul de premiere. Mai mult, dupa locul trei la prima etapa si locul secund in cea de-a doua, a venit randul unei victorii in clasamentul echipelor, ocazie cu care BCR Rally Team a devenit lider in clasamentul echipelor, dupa trei etape.

 

Cel mai bine clasat echipaj al echipei a fost Gergo Szabo / Karoly Borbely, cei care au obtinut pozitia a treia in clasamentul general. ”Suntem bucurosi ca am facut uitate primele doua etape si ca am revenit pe podium. Am avut o lupta frumoasa cu Dan Girtofan dar spre final am hotarat sa nu fortam mai ales ca avariasem putin masina si am considerat ca e mai important sa aducem puncte pentru echipa decat sa riscam un nou abandon. Ne-am simtit foarte bine cu noua masina pe macadam si asteptam cu nerabdare etapa de la Tulcea.” A declarat Karoly Borbely la finalul raliului. Echipajul vicecampion din 2015 are ca principali sustinatori BCR, BCR Leasing, OMNIASIG Vienna Insurance Group, Pirelli, Telekom, Energobit, Greco, Mol si Academia Titi Aur.

 

Asa cum a facut si in primele doua etape din 2016, Edwin Keleti si Toni Avram au castigat clasa 3 si au adus in palmaresul echipei si un loc patru in clasamentul general. ”Raliul Aradului Kia 2016 a fost o reusita totala pentru echipajele BCR Rally Team! Dupa o cursa extrem de grea din cauza conditiilor meteo foarte vitrege, am reusit victoria in Trofeul Balcanic si la clasa 3 precum si am reusit sa fim cel mai bine clasat echipaj care nu concureaza cu un bolid de clasa 2. Suntem foarte fericiti! Vreau sa felicit toti colegii de echipa pentru acest rezultat!” Echipajul cu numarul 99 este sustinut in 2016 de BCR, BCR Leasing, OMNIASIG Vienna Insurance Group, Borserc, Pirelli, Greco, Mobil1 prin Star Lurbicants si Colina Motorsport.

image2

Adrian Teslovan si copilotul sau Imre Cseh au terminat cu bine prima lor etapa de macadam la bordul Citroenului DS3 R3. “Locul intai la echipe si locul doi in clasamentul masinilor cu doua roti este un rezultat multumitor pentru noi avand in vedere ca a fost prima etapa pe macadam cu noua masina.In prima zi ne-am luptat sa tinem masina pe drum dupa un set-up eronat al suspensiei . Am avut noroc si am reusit sa revenim pe traseu dupa doua iesiri in decor. Peste toate astea am si gresit traseul la superspeciala. A doua zi, ca sa fim in ton cu inceputul raliului, am fost nevoiti sa rulam pe patru din cele sase probe speciale cu parbrizul aburit. A fost infernal de greu dar pana la urma am terminat cu bine. O etapa in care am invatat enorm, o experienta extrema dar care ne va fi de folos pe viitor. Dorim sa multumim partenerilor pentru sustinere: BCR, BCR Leasing, Borsec, OMNIASIG Vienna Insurance Group, Defi, Star Lubricants, Set Pro-Com, Pigna, Prodia, Pirelli si bineinteles echipei tehnice conduse de Ing.George Serban si Mihai Dobre. Ne vedem la Tulcea.”

 

Reprezentantii echipei in clasa automobilelor neomologate, Tomi Abraham si Rares Silasi, au facut din nou spectacol insa de data aceasta au adus victoria la clasa 11. “Ceea ce incepe prost se poate termina cu bine. Pentru noi a fost un raliu in care ne-am distrat dar am si tras de noi si de masina care a rezistat eroic pana la final. Bineinteles ca ne-a tot amenintat ca se strica, ca ne lasa in drum dar se pare ca dorinta noastra a fost mai mare decat capriciile ei. Ne bucura foarte mult rezultatul echipei si ne dorim sa continuam in aceeasi nota si la Tulcea.

 

Responsabil cu rezultatele sportive in cadrul Cupei Dacia, Bogdan Talasman, s-a tinut de cuvant, a terminat etapa pe un excelent loc doi si a urcat astfel pe pozitia a treia dupa primele trei etape din 2016. “Am venit hotarat sa fac un rezultat bun, mai ales ca anul trecut am avut la Arad singurul abandon. Este un raliu care mi-a placut de la inceput dar de data aceasta a fost mult mai greu si a necesitat mult mai multa concentrare. Am atacat inca de la inceput si am decis sa conserv rezultatul de abia la jumatatea zilei de sambata. Sunt bucuros ca am urcat si pe podiumul clasei 9 acolo unde concureaza si alte masini mai performante ca a mea. A fost un raliu cu rezultate foarte bune pentru echipa si sper sa o tinem tot asa. Le multumesc partenerilor Miras, Taverna Studioului, Primaria Buftea si Soudal pentru ca m-au ales sa ii reprezint si partenerilor echipei, BCR, BCR Leasing, OMNIASIG Vienna Insurance Group, Borsec, Mobil1 prin Star Lubricants si Colina Motorsport pentru sustinerea din acest an.”

 

Urmatoarea etapa este Raliul Deltei care va avea loc in intervalul 9 – 11 iunie, etapa care face parte atat din calendarul Campionatului National de Raliuri Dunlop 2016 cat si din cel al Trofeului European de Raliuri 2016.