Sebastian Barbu și Alex Barbu au plecat acasă cu aurul de la ATA Racing Show

În acest weekend, Sebastian Barbu si Alex Barbu au câștigat ATA Racing Show la clasele la care au participat. Sebastian Barbu s-a impus la clasa 2WD mixt cu un Renault Clio R3T, ia Alexandru Barbu a triumfat, la debutul în raliuri, la clasa Dacia mixt cu un model Logan.
 
Frații Sebastian și Alex Barbu au luat startul în acest weekend la ATA Racing Show la clasele 2WD (suprafață mixtă asfalt și macadam) și la Dacia (suprafață mixtă asfalt și macadam). Pentru Alexandru Barbu, schior în lotul național și participant la Jocurile Olimpice de la Sochi, ATA Racing Show a însemnat debutul în competițiile de raliuri. Schiorul sibian, antrenat chiar de fratele său, urmează astfel parcursul lui Sebastian Barbu care a fost și el campion național la schi. “Mi-am dorit de mult să testez și eu o mașină de raliu și acum a fost momentul potrivit. Am avut o zi de pregătire cu Danny Ungur și, desigur, cu fratele meu, iar ATA Racing Show este prima competiție oficială la care am luat startul”, a spus Alexandru Barbu.
dbce79f1-9ffd-4614-a3f5-4c3683262d2f
Schiorul sibian și-a intrat foarte repede în ritm și a reușit cel mai bun timp în antrenamentele de vineri, fiind marea surpriză la clasa Dacia. Alexandru Barbu a continuat în același ritm și sâmbătă, reușind să-și asigure un loc direct în finala mare, după ce a stabilit cel mai bun timp și în manșele de calificare. În finală, Alexandru Barbu s-a impus fără probleme în ambele manșe și și-a trecut în cont prima victorie din carieră chiar la debutul în raliuri. “Este un sentiment extraordinar. Am învățat foarte multe în aceste două zile pe Autodromul Titi Aur și sunt sigur că la un moment dat mă voi întoarce în mașina de curse. Sunt foarte fericit că am câștigat duelul de la clasa Dacia”, a mai spus Alex Barbu.
 

După ATA Racing Show, Alexandru Barbu va intra în stagiul de pregătire la schi, iar prima competiție la care va lua startul este, cel mai probabil, în luna ianuarie. “Am avut o accidentare anul trecut și acum sunt în faza de recuperare. Obiectivul meu este să fiu în cea mai bună formă pentru Jocurile Olimpice de la Pyeongchang 2018, în Coreea de Sud. Poate după aceea mă voi concentra exclusiv pe raliuri”, a completat schiorul sibian.

61ffadb8-6a50-4a8b-8d95-aa9138ca2143
  
La ATA Racing Show, Sebastian Barbu a concurat pentru a doua oară cu modelul Renault Clio R3T și a reușit să câștige prima competiție oficială cu acest model. Pilotul sibian a dominat antrenamentele libere, fiind cel mai rapid în fiecare din cele patru manșe și a abordat cu un moral bun ziua decisivă. Sebastian Barbu a câștigat și calificările ajungând în finala mare cu Adrian Răspopa, campion național în 2014 la 2WD. Sebastian Barbu s-a impus în ambele manșe din finală și a terminat sezonul 2015 cu un succes. “Este prima victorie pentru acest model la o competiție în România și mă bucur că am reușit asta. Au fost două zile spectaculoase în care m-am simțit foarte bine la volan. Și din punct de vedere tehnic totul a fost perfect. Le dedic ultima victorie din acest sezon tuturor celor care m-au susținut și care au fost alături de noi în 2015. Sunt foarte bucuros că Alex a debutat cu o victorie în acest sport și sunt sigur că va urca iar în mașina de curse cu prima ocazie”, a spus și Sebastian Barbu.