Fras o noua atitudine in 2010

Dupa excluderea lui Gergo Szabo , FRAS pune piciorul in prag si schimba prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta.

Horatiu Ionescu-Cristea noul presedinte din acest an al comisiei de viteza in coasta  a avut amabilitatea sa ne raspunda la cateva intrebari privind clarificarea catorva aspecte referitoare la motivele care au stat la baza luarii deciziei de anulare a etapei de la Sugas care era initial programata sa se desfasoare in weekendul 21-23 mai.

Motorsportnews.ro: Puteti sa ne spuneti motivele care au stat la baza luarii acestei decizii de catre Comisia Nationala de Viteza in Coasta privind anularea etapei de la Sugas?

Horatiu Ionescu-Cristea: A fost un cumul de factori care a stat la baza luarii acestei decizii, factori pe care Comisia i-a analizat atent inainte de luarea acestei decizii. In primul rand suprafata de rulare valurita, glisierele in mare parte lipsa de pe lungimea traseului, iar acolo unde exista sunt la o inaltime de 60 de cm fapt care poate pune in pericol siguranta unor piloti si existenta coamelor fapt care duce la o abordare in conditii de nesiguranta a traseului de concurs.

Motorsportnews.ro: Va aflati pentru prima oara in aceasta postura de presedinte al comisiei de viteza in coasta si deja v-ati facut simtita prezenta. Care au fost reactiile persoanelor implicate in aceasta competitie?

Horatiu Ionescu-Cristea: Intotdeauna vor exista persoane multumite si nemultumite poate, de anumite decizii luate, cert este ca va fi mai multa rigoare in alegerea traseelor, prioritatea noastra fiind buna desfasurare a etapelor ce vor avea loc in conditii de maxima siguranta pentru toti pilotii cat si pentru spectatorii care vor fi prezenti la aceste evenimente. Noi ne dorim ca traseul de rulare sa fie cat mai bun astfel incat pilotii sa poata da totul in concurs in deplina siguranta.

Motorsportnews.ro: Va mai face parte Sugas din calendarul competitional al CNVC in acest an?

Horatiu Ionescu-Cristea: Daca se vor rezolva problemele care au dus la anularea acestei etape da este posibil.

Motorsportnews.ro: Cum ati reusit intr-un timp destul de scurt sa gasiti aceasta alternativa de la Campulung Muscel?

Horatiu Ionescu-Cristea: Ma bucur ca am reusit sa gasim aceasta alternativa si sa nu avem etapa anulata si atat, am beneficiat de sprijinul organizatorilor CS Hatters care ne-au asigurat ca vor reusi sa faca posibila desfasurarea primei etape din CNVC in aceeasi perioada in care trebuia sa debuteze campionatul, chiar daca timpul este foarte strans. Din cate am inteles vor beneficia si de sprjinul autoritatilor din zona care au fost foarte deschise in aceasta privinta.