Pilotul UCM Sport, Lucien HORA, a stabilit un nou record pe Valea Domanului la Cupa Resita 2010

Cupa Resita 2010 a fost dominata autoritar de pilotul UCM Sport Lucien Hora pe monopostul Lola F3000, resiteanul reusind pe traseul din Valea Domanului in etapa a VI-a a CNVC, un timp record greu de inchipuit inaintea reuniunii vetemistilor de la poalele muntelui Semenic: 1:41,857!

Viteza medie cu care a rulat monopostul resiteanului pe coasta virajata a Domanului este, la randul ei, impresionanta: 136.07 km/h.

Recordmenul Hora a fost urmat in Clasamentul Open de Paul Andronic cu timpul de 1:48,932  si de Daniel Onoriu cu 1:50,426.

Pilotul UCM Sport, Christian Nistoran, angrenat in lupta de la grupa N pe un Mitsubishi EVO Lancer fara restrictor (decizie FRAS din acest sezon) a reusit sa stabileasca un nou record personal pe Valea Domanului  timpul sau fiind de 1:55,752, al patrulea timp al competitiei in Clasamentul Open.

La grupa A pe primul loc s-a clasat Mihai Cimpeanu pe o masina Mitsubishi Tommi Makinen cu timpul de 2:01,355, urmat la peste o secunda de Ciprian Ciobotaru – Mitsubishi Lancer EVO 6 si la mai mult de doua secunde de fostul campion vitezist Gunther Graef pe Toyota Celica.

In clasamentul automobilelor cu doua roti motrice s-a impus Nemeth Sandor pe Porsche 911, cu timpul de 2:00,270, urmat de Andrei Serban (2:05,941) pe Renault Megane si brasoveanul Dragos Lelutiu (2:09,063) pe Honda Civic.

Dupa incheierea etapei a VI-a a CNVC – Dunlop 2010, a avut loc Festivitatea de premiere udata din plin cu sampanie de pilotii castigatori, momentul special fiind reprezentat de premierea descoperitorului traseului de viteza in coasta de pe Valea Domanului din Resita din urma cu 30 de ani, Werner Hirschvogel, un campion fara de care cetatea de foc ar fi fost mult mai saraca.

Vizibil miscat, Werner Hirschvogel, maestru al sportului cu motor romanesc, cu un palmares impresionant ce insumeaza 52 de ani de activitate in sportul cu motor, s-a declarat entuziasmat de recunoasterea UCM Sport si aplauzele primate din partea publicului cu aceasta ocazie si fericit pentru rezultatele de astazi ale pilotilor  resiteni, multi dintre ei formati sub aripa protectoare a acestuia.

Vom cita inscrisul ce sta inscriptionat pe cupa inmanata de Presedintele UCM Sport, Adrian Chebutiu, campionului resitean:

,,Cupa RESITA 2010 – 30 de ani de viteza in coasta pe Valea Domanului. Multumim WERNER HIRSCHVOGEL”.

Comunicat UCM Sport –  cu stima, respect si echidistanta fata de toti colaboratorii

Sergiu Taban
Ofiter de Presa Cupa Resita