Trofeul Sinaia Forever 2010 la final – clasamente

Astazi, asa cum le place unora sa zica , Dumnezeu a fost automobilist . Dupa o noapte in care ploaia nu a contenit sa cada pana la ora 8 dimineata , odata cu startul in mansa de recunoasteri aceasta s-a oprit . Parca era pacat ca o competitie organizata exemplar de catre cei de la Clubul Sportiv Autosport Fairplay sa se desfasoare in conditii neprielnice . Clubul organizator a dovedit si in 2010 ca in colaborare cu Primaria Sinaia  condusa de inimosul primar Vlad Oprea , participant in calitate de pilot, pot face lucruri extraordinare, anul acesta facandu-si aparitia si mai multi baloti de paie si parapeti de beton .

Astfel mansa de recunoasteri si prima urcare de antrenament cronometrata s-au facut pe un asfalt umed , insa incepand cu a doua mansa de antrenament si in cele doua de concurs , pilotii s-au putut bucura de un asfalt uscat , potrivit frumosului circuit stradal din Sinaia .

Deschizatorul balului a fost nimeni altul decat “omul orchestra ” Vali Porcisteanu , care cu al sau Mitsubishi Lancer Evo9 in configuratie si pneuri de macadam a smuls cele mai multe aplauze , negociand toate virajele in derapaj , pe alocuri incantand spectatorii si cu cateva piruete .

Senzatia fata de pilotii “titulari” ai Campionatului National de Viteza in Coasta este una de deja-vu . Resiteanul Lucien Hora si-a facut ca la carte recunoasterea traseului, s-a antrenat foarte bine si a atacat pe prima urcare de concurs, cand a si reusit sa scoata timpul cu care s-a impus.

Ocupantul locului doi , Titi Aur , a gasit tempo-ul perfect intre derapaj, spectacol si timpul pentru o urcare . Cum reuseste ? Numai el stie, insa si in acest weekend a dat dovada ca poate pune probleme serioase tuturor pilotilor. La coborarea concurentilor dupa ultima mansa de concurs, barladeanul si-a adus aminte ca el este cel care i-a invatat pe toti sa faca spectacol si intr-un ac de par a incantat audienta cu cateva piruete executate de nota 10 + .

Cu un parcurs constant si o masina foarte bine pregatita , Paul Andronic a reusit sa se claseze la finalul competitiei pe locul 3 al clasamentului Open . Paul nu a fost ferit de probleme tehnice nici in aceasta etapa, a doua mansa de concurs parcurgand-o la pas .

La grupa N , favoritul Christian Nistoran  s-a impus din nou, lejer de data aceasta, campionul din 2009 Catalin Cismaru nefiind inscris pentru etapa de astazi . Lupta pentru celelalte locuri pe podium a fost foarte stransa, castig avand Norris Mageanu (locul 2) , care a demonstrat ca pe langa calitatile doveditete de organizator de competitii se poate bate la podium cu oricine . Ultimul loc pe podiumul grupei N a fost ocupat de catre Dan Alexandru Necula , acesta avand un timp mai slab decat locul doi cu doar 00,346 s si mai bun fata de locul patru ocupat de Sorin Iliescu cu doar 00,583 s .

La grupa A s-a impus in aceasta duminica Gunther Graef , neoferind nicio sansa concurentilor sai directi . Lupta a continuat pentru locurile pe podium, pe locul doi clasandu-se Ciobotaru Ciprian cu un avans de doar 00,389 s fata de Cimpeanu Mihai clasat pe locul trei . Invingatorul grupei din etapa de vineri, Cioroiu Codrut s-a clasat astazi doar pe locul patru .

Pentru ca pilotii grupei H sunt mereu angrenati in lupta pentru clasamentul Open ma voi rezuma doar sa mentionez podiumul acestei grupe , in ordine : Titi Aur, Paul Andronic si Daniel Onoriu .

Cu nu mai putin de 18 piloti, clasa H3 a oferit probabil cele mai frumoase lupte, chiar daca timpii nu o arata . Cu un parcurs impecabil Serban Andrei a reusit sa se impuna in fata campionului clasei de anul trecut Alexandru Mirea, sosit la final pe locul doi. Podiumul a fost completat de catre Trifonescu Dragos, care intr-una din mansele de antrenament a avut parte de cateva emotii , fiind autorul unei rasuciri destul de spectaculoase .

Evolutii meritorii au avut si tinerii Mihai Beldie ( Dacia Logan – H3 ) si Radu David ( Vw Golf –  H1) , despre cel din urma multa lume intrebandu-ne ce relatii are de a obtinut permisul de conducere la doar 16 ani 🙂 Datorita eforturilor depuse de FRAS , Radu a putut lua startul si fara sa fie detinatorul unui permis de conducere, aceasta initiativa fiind laudabila.

Ziua s-a incheiat asa cum a inceput , cu Vali Porcisteanu in forma de zile mari , acesta lasand-o pe Alina Bunica la volan, el fiind “ocupat” sa salute publicul iesit pe geamul din dreapta . 🙂

Clasamentele complete le puteti descarca mai jos :

Clasament final Open

final N

final H

final A

final D

final I

final Juniori

final Diesel

final 2 Roti Motrice

final N5

final H5

final H3