Alex Mirea/ Dragos Despinoiu – Etapa nr.1 de macadam din CNR, etapa nr.1 de macadam pentru noi, locul 1 ?!

Prima etapa de macadam din Campionatul National de Raliuri, Raliul Sibiului 2010  se va desfasura in perioada 16-17 iunie, fiind singura etapa din campionat in cadrul careia a fost introdusa o proba de noapte – SANTA – de 15.8 Km.

Raliul Sibiului inseamna pentru Alex debutul pe macadam, fiind prima etapa cu o astfel de suprafata la care participa de la debutul sau ca pilot in Campionatul National de Raliuri.

Dupa ce prima zi de recunoasteri oficiale urma sa fie foarte incarcata prin parcurgerea a sute de kilometri de proba speciala pe o suprafata foarte neprietenoasa, au aparut si alte probleme. Datorita conditiilor meteo echipajul format din Alex Mirea si Dragos Despinoiu a ramas blocat pe o proba speciala timp de o ora datorita alunecarilor de teren.

Alex Mirea : ’’Inainte de aceasta etapa, am auzit din mai multe surse ca Raliul Sibiului este cea mai dura etapa de raliu din campionat, fapt ce il putem confirma si noi dupa ziua de astazi in care am luat contact din plin cu bolovanii aflati pe probe, cu stancile care ies din pamant sau cu noroiul format datorita inundatiilor. Mai mult decat atat, datorita conditiilor meteo, probele s-au schimbat de la o trecere la alta, din rau, in mai rau.

          Daca pana sa vedem probele faceam calcule cu punctele ce le-am putea castiga aici, acum tot ce ne dorim este sa terminam raliul cu masina intreaga mai ales dupa ultimul abandon datorita penelor de cauciuc de la Cluj, in urma caruia am pierdut puncte importante atat la Cupa DACIA cat si in clasamentul Juniorilor. Cu siguranta vor exista multe abandonuri tehnice datorita suprafetei dure, abandonuri de care vor profita cei care isi vor proteja materialul de concurs insa strategia pentru acest raliu nu o putem stabili inainte, ci pe tot parcursul raliului.

          Tinem sa multumim cu aceasta ocazie si partenerului nostru tehnic X-Motors GARAGE care a facut posibila participarea noastra la aceasta etapa prin pregatirea masinii din punct de vedere tehnic.

Dupa ce am parcurs astazi proble, vreau sa le transmit iubitorilor de motorsport  ca este unul dintre cele mai frumoase raliuri si din punctul de vedere al spectatorilor, ocazie cu care  ii invit in numar cat mai mare la Sibiu oferindu-le doar trei argumente :

–         Superspeciala – in sistem de slalom paralel;

–         PS4 – SANTA – proba de noapte;

–         Probe speciale cu portiuni extreeeem de dure si de spectaculoase.’’

Echipajul format din Alex Mirea-pilot/ Dragos Despinoiu-copilot este sustinut la Raliul Sibiului de www.rcaperoti.ro – cel mai ieftin RCA, www.dinmarleasing.ro – autovehicule rulate, www.audiotrust.ro – studio audio.

PR : www.alexmirea.ro