CITROËN C-CROSSER, MASINA OFICIALA A RALIULUI SIBIULUI

Citroën Romania este si anul acesta unul dintre partenerii principali ai Raliului Sibiului, primul raliu pe macadam din calendarul 2010, programat in perioada 15-18 iulie.

Citroën Romania va sustine echipa de organizare a Raliului Sibiului, punandu-i la dispozitie o flota de masini ce include si modelul C-Crosser. Primul SUV din gama Citroën va deschide pentru al treilea an consecutiv probele celei mai dure si mai spectaculoase  etape pe macadam din Campionatul de Raliuri al Romaniei, fiind masina oficiala a competitiei inclusa anul acesta si in calendarul etapelor eveniment din Intercontinental Rally Challenge (IRC).

Implicarea noastra in editiile din 2008 si 2009 ale etapei de la Sibiu s-a dovedit a fi un adevarat succes si suntem incantati ca putem sustine echipa de organizare si anul acesta. La nivel mondial, Citroën este un jucator foarte important in lumea sporturilor cu motor, dovada fiind si cele sase titluri la piloti si cinci titluri la constructori castigate in WRC,” a spus Didier Gerard, directorul Citroën Romania.

Pentru a face fata conditiilor dure de la Sibiu, cele patru masini Citroën C-Crosser care vor fi folosite de directorul cursei si echipa de organizare vor fi echipate cu pneuri BF Goodrich All Terrain. Aceste anvelope, concepute pentru a rula atat pe asfalt cat si in off-road, se adapteaza perfect nevoilor de miscare ale oficialilor raliului, datorita profilului adanc si fragmentat si a constitutiei solide, rezistente la agresiuni. In total cele patru masini Citroën C-Crosser  vor parcurge 428,4 kilometri dintre care aproape 150 kilometri pe cel mai dur macadam din Campionatul National de Raliuri.

Parteneriatul cu organizatorii Raliului Sibiului este doar unul dintre modurile prin care Citroën sustine sportul cu motor din Romania. Incepand de anul trecut, in tara noastra este organizat Citroën Racing Trophy, competitie dedicata pilotilor ce concureaza cu modele C2 R2 si C2 R2 Max. In cadrul Citroën Racing Trophy se ofera cele mai mari premii in bani din cadrul competitiei interne, Raliul Sibiului fiind si el inclus in acest trofeu.

Laura ANTONOV

CITROËN ROMANIA