Echipajele Napoca Rally Academy pregatite pentru Raliul Targu Mures

Cele patru echipaje ale Napoca Rally Academy au plecat pe 1 iunie 2010,  spre Targu Mures pentru a participa la la sfarsitul acestei saptamani la a treia etapa a Campionatului National de Raliuri al Romaniei.

Liderii clasamentului general in acest moment, Bogdan Marisca si Sebastian Itu abordeaza cu optimism acest raliu absolut nou pentru toti concurentii: Deocamdata suntem liderii Campionatului, daca vom munci cu folos la Targu Mures vom reusi sa ne pastram aceasta pozitie. Este un raliu nou, dar cred ca va fi o cursa interesanta. La Pitesti ne-am dorit un podium, l-am reusit, dar am fi putut mai mult daca nu faceam o greseala la startul uneia dintre probele speciale, greseala care ne-a adus o penalizare de 10 secunde, in urma careia am pierdut un loc in clasament. La Targu Mures ne propunem din nou un podium. Va fi greu, in special prin prisma faptului ca avem doua tipuri total diferite de probe speciale: primele patru, exceptand superspeciala, sunt foarte rapide, dar denivelate si inguste, iar proba “regina” a cursei, Praid-Gheorgheni este foarte frumoasa si tehnica si, daca se rezolva problema calitatii asfaltului in unele locuri, ar deveni una dintre cele mai frumoase probe din Campionat. Beneficiem de un motor nou, sper sa ne facem si noi treaba cum trebuie si, la urmatoarea conferinta de presa, sa vorbesc tot din pozitia de lider al clasamentului, a declarat Bogdan.

Si echipajul Tempesta/Dorin Pulpea a decis sa “umble” la motorul Peugeot-ului S 2000, nemultumiti de clasarile din primele doua etape ale Campionatului National de Raliuri, dar si de timpii obtinuti pe probele speciale: Noi nu suntem deloc multumiti de parcursul de pana acum, locul trei si locul patru la primele doua etape nu reprezinta nici pe departe asteptarile noastre. Am lucrat foarte mult in ultima vreme si am analizat aceasta problema si s-a luat decizia ca motorul Peugeot-ului S2000 sa fie schimbat mai devreme si cred ca aceasta este decizia corecta. Am emotii referitoare la masina, pentru ca in aceasta seara pleaca din Italia si nu stiu daca va ajunge la timp din pricina ploilor din Ungaria. Dupa shakedown-ul de joi vom sti exact daca previziunile inginerilor sunt corecte. Ne dorim clar victoria la Targu Mures, ca toata lumea, dar un podium este absolut necesar pentru  a ramane in carti pentru Campionat. Pe de alta parte, acesta este ultimul raliu foarte rapid, asteptam cu curiozitate sa trecem pe proba lunga. Restul probelor stim de la organizatori ca sunt rapide, dar fiind inguste si denivelate, probabil ca dezavantajul nostru  nu va fi atat de important. Pe de alta parte, pentru mine si Dorin incepe un tur de forta: la sfarsitul acestei saptamani suntem la Targu Mures, in 18 iunie vom fi la startul primei etape a FIA European Rally Cup, la Belgrad, apoi urmeaza Raliul Clujului. O luna grea, dar speram ca iunie sa fie si o luna fructuoasa pentru noi”, a anuntat Tempesta.

Danny Ungur si Tony Avram sunt multumiti cu rezultatele obtinute in acest sezon, dar isi doresc prima victorie la grupa A: Dupa doua etape suntem foarte multumiti: conducem in Citroen Racing Trophy si suntem pe locul secund al grupei A. Obiectivul pentru acest sezon este pentru noi castigarea Trofeului Citroen si, daca se poate, titlul la grupa A. Suntem in grafic, dar targetul nostru este sa-i invingem pe Edwin Keleti si Victor Ponta. Sper sa parcurgem acest raliu fara greseala si sa ne intoarcem bucurosi”, arunca Danny manusa.

Vlad Cosma si Florin Dorca au un obiectiv principal la Raliul Targu Mures: fara pana! Mezinul Napoca Rally Academy a avut evolutii foarte bune pe probele speciale ale primelor doua raliuri disputate in 2010, dar penele de cauciuc l-au indepartat, de fiecare data, de podiumul grupei A : De aceasta data, obiectivul nostru este foarte clar: sa nu facem pana. Participarea la Cupa DKMT a fost un bun prilej pentru teste si setarea masinii, am facut mici ajustari si, in acest moment, pot spune ca avem o masina de top. Depinde de noi si de sansa sa obtinem un rezultat bun la Targu Mures. Ne vom feri cat vom putea de incidente si vom merge mai tare decat am facut-o la Pitesti. Speram ca, in sfarsit, evolutia noastra buna sa se concretizeze si cu un rezultat bun, a declarat Vlad.

Raliul Targu Mures se va desfasura in perioada 4-6 iunie si are programate 12 probe speciale insumand 100 de kilometri din totalul de 217,9 ai competitiei.

Andi Hutanu – ofiter de presa Napoca Rally Academy