Interviu cu Vlad Cosma, campionul national al Cupei Dacia Logan

Vlad Cosma este unul dintre tinerii care se lupta sa urmeze un drum corect in cariera sa de pilot .  In 2010 vine dupa un sezon foarte bun la finele caruia a castigat trei titluri nationale in Campionatul National de Raliuri : Cupa Dacia Logan, Juniori si clasa N 1.6 .

Avansarea la Grupa A a fost una fireasca , noua sa masina fiind un Citroen C2 R2 , Vlad reusind sa urce pe podium chiar de la a doua cursa la care a participat cu aceasta . Presiunea asupra lui in 2010 va fi probabil una putin mai mare, deoarece toata lumea (fani,sponsori,echipa) si-ar dori ca Vlad sa continue evolutiile bune avute pana acum.

A mai ramas mai putin de o luna pana la startul Raliului Brasovului 2010 si am vrut sa vedem ce mai face Vlad Cosma , asa ca i-am adresat cateva intrebari pe care le regasiti mai jos :

Motorsportnews.ro : Ce crezi, vei reusi sa fii prezent  la acest raliu ?

Vlad Cosma : La Brasov vom fi la start cu siguranta, intr-o formula similara cu ce-a cu care am incheiat anul trecut, dar cu extensia” MAX” la masina.

Motorsportnews.ro:Cum ti se pare hotararea de devansare a startului sezonului 2010?A  fost benefica pentru tine ?

Vlad Cosma : Daca trebuia sa inceapa campionatul in martie eram gata cu pregatirile in martie, acum ca incepe in aprilie am mai lungit-o cu o luna, singura diferenta este ca am mai stat o vreme departe de volan, dar e mai bine asa

Motorsportnews.ro : Ce noutati poti sa ne oferi din perioada asta lunga de pauza ?

Vlad Cosma : Nu am lucrat pe domeniul noutatilor in intersezon, la noi noutatile au venit la ultimele doua etape din 2009, pentru noul sezon singura noutate este masina care acum se construieste!

Motorsportnews.ro : Cum stai cu bugetul ? Cum crezi ca te vei descurca de-a lungul acestui campionat?

Vlad Cosma : Cu bugetul stam foarte bine, la fel ca toti pilotii romani, si ca sa nu mai stam si sa alergam mai trebuie sa muncim ceva, dar sper ca pana la prima etapa din Cupa Europei de Est sa avem bugetul pregatit.

Motorsportnews.ro : Care sunt obiectivele pentru Raliul Brasovului ? Dar pentru intreg campionatul ?

Vlad Cosma: Noi luam startul la raliuri pentru evolutii bune, si nu pentru obiective, si daca evolutiile vor fi asa cum vrem sa fie , cu siguranta si rezultatele vor fi pe masura.

credit foto : Raluca Magdas / www.rallymax.ro