3 intrebari pentru Edwin Keleti si Botond Csomortani

“Vine iarna, bine-mi pare…” era o vorba din copilarie. Mie imi pare bine cand se termina iarna, unul dintre motive fiind iesirea din amorteala care caracterizeaza majoritatea echipelor si echipajelor care concureaza in Campionatul National de Raliuri. Pauza competitionala din acest sezon s-a desfasurat in acelasi mod cu cele din anii trecuti. A fost o liniste apasatoare, intrerupta din cand in cand de cate un comunicat al Napoca Rally Academy sau etapa de la Covasna care nu face parte din calendarul oficial. Singurul “noroc” a fost reprezentat de startul in campionatul mondial si cel european. Si ce start a fost!

 

Incepand de astazi vom incerca sa punem capat unor zvonuri, pe care nici nu le vom mentiona de altfel, si le vom adresa cate trei intrebari principalilor protagonisti din CNRD. Vom incepe cu cei clasati in Top 10 FIA si Top 3 – 2WD. Primii care ne-au raspuns au fost Edwin Keleti si Botond Csomortani, campionii nationali ai clasei 3 si la echipe din sezonul trecut.

foto: Facebook
foto: Facebook

 

Care este programul vostru in 2013 si ce v-ati propus sa realizati in acest sezon?

E.K: Vom participa tot la clasa 3 cu aceeasi masina si in aceeasi formula. Pe langa integralitatea campionatului intern speram sa avem si 2-3 participari externe. Target-ul principal NU va fi pastrarea titlului categoriei ci atingerea podiumului unor etape la general daca este posibil.

 

Ce parere aveti despre noul format al Campionatului National de Raliuri si despre etapele revenite in calendar?
 
E.K: Revenirea unor etape de traditie ma bucura foarte mult si ii felicit de acum pe organizatori pentru ambitie! Trebuie sa subliniez ca este FUNDAMENTAL ca FRAS (n.red. Federatia Romana de Automobilism Sportiv) sa stabileasca si sa aplice un mod transparent si performant de notare a etapelor in vederea clasarii acestora la final de sezon! Aceasta ar putea fi cheia cresterii nivelului organizarii etapelor interne!
 
In ceea ce priveste numarul de 9 etape este aproape o hotarare unilaterala a FRAS cu care NU suntem de acord. De altfel cele 4 echipe de top am semnat un protocol prin care ceream FRAS sa revina la 8 etape. Se pare ca dansii nu inteleg ca NU exista resurse pentru atatea etape (FRAS a dorit sa impuna…10!). Vom vedea la adunarea generala din 9 martie daca vor ramane sau nu toate etapele..
 
 
Cum vi se pare programul pentru prima etapa de la Brasov? 
 
E.K: Raliul Brasovului este cu o prezentare clasica, dar salut revenirea Poienii noaptea. Probele de la Sinca Noua vor fi mult prea rapide si se impune montarea unor sicane atent studiate! Pacat de asemenea ca s-a renuntat la frumoasa superspeciala de la raliul Tara Barsei…
 
Keleti