Alexandru Pitigoi va concura in Raliul Sibiului 2010 cu un Ford Focus WRC

Daca pilotii romani au in mare masura parte doar de prezente ocazionale in Campionatul Mondial de Raliuri , iata ca o masina WRC este din nou prezenta pe probele speciale din Romania . Si ce ocazie putea fi mai buna in 2010 decat Raliul Sibiului care in premiera pentru Romania este etapa eveniment in Intercontinental Rally Challenge ( IRC) ?

Pilotul si masina nu mai necesita nicio prezentare . La Raliul Sibiului 2010 Alexandru ( Dodo) Pitigoi va pilota al sau Ford Focus WRC .  Pentru ca pe lista concurentilor inscrisi pana in acest moment figureaza doar cateva echipaje, nu aveam cum sa nu observam prezenta echipajului cu nr.60 . Personal ma bucura revenirea unui WRC pe probe si cu siguranta va fi unul dintre motivele pentru care multi fani vor fi prezenti pe specialele celui mai dur raliu de macadam din tara .  Mai jos puteti gasi un scurt interviu cu Alexandru Pitigoi , director general Colina Motors ( singura companie din Romania cu un sistem certificat ISO 9001 pentru activitatea de motorsport ) .


Motorsportnews.ro : Sunteti printre primii inscrisi la Raliul Sibiului cu un Ford Focus WRC . Carui fapt se datoreaza aceasta schimbare  dupa ce la Raliul Brasovului ati evoluat pe un Renault Clio R3 ?

A. Pitigoi : Intr-adevar asa este, sunt inscris la Sibiu. Sper sa nu intervina nimic intre timp, si sa particip la acest raliu. Asa cum am spus si inainte de primul raliu de la Brasov, atunci varianta Clio a fost cea mai comoda si economica. Avand in vedere faptul ca raliul de la Sibiu este pe macadam, iar Focusul este pregatit in specificatie de macadam si pilotajul este mult mai interesant cu un WRC, am decis sa merg cu acesta dn urma.

Motorsportnews.ro : De ce Focus WRC si nu Clio sau Mitsubishi ?

A. Pitigoi : Desi intretinerea este mult mai scumpa in cazul unui WRC, faptul ca masina este la acest moment revizuita si pregatita, precum si faptul ca participarea cu o alta masina ar implica totusi costuri cu inchirierea si asigurarea, m-au facut sa merg pe varianta respectiva. Nu in ultimul rand, pentru ca tot am amintit mai devreme despre placerea pilotajului, Focusul imi ofera satisfactii deosebite.

Motorsportnews.ro : O sa mai participati si la alte etape anul asta cu Focusul WRC?

A. Pitigoi : Probabil ca la inca o etapa, daca toate lucrurile merg bine.

Motorsportnews.ro : Marea majoritate a pilotilor au o afinitate pentru macadam sau asfalt. Dvs. ce preferati?

A. Pitigoi : Va pot spune ce nu imi place: oricare suprafata cand este umeda si foarte alunecoasa. Prefer asfaltul uscat in aceeasi masura ca si macadamul lipsit de balti si noroi.

Motorsportnews.ro : Ce va propuneti pentru R. Sibiului ?

A. Pitigoi : Pentru Sibiu nu imi propun un rezultat anume. Imi doresc numai sa ne simtim bine, sa fie un raliu placut, sa avem parte de vreme buna si sa nu avem necazuri de nici un fel.