Dan Dobre – Am crescut langa Vali si el langa mine

 

 

Motorsportnews.ro : Chiar daca in Romania nu exista si un clasament al copilotilor ca in  WRC, totusi anul asta tu si Vali ati devenit campioni. Cum te simti?

 Dan Dobre : Ma simt la fel cum m-as simti si daca ar exista un astfel de clasament: foarte bine. Am realizat ce isi doreste orice sportiv, sa castige titlul, si daca acum ceva ani era un vis acum e realitate.

  

Motorsportnews.ro : Cum s-a vazut sezonul de pe scaunul din dreapta ?

Dan Dobre : Un sezon cu bune si cu rele. O scadere drastica a calitatii organizarii. Daca in alti ani simteam de la organizatori ca vor sa te surprinda cu ceva placut, sa fie mai altfel fata de ceilalti organizatori, anul acesta am simtit delasare, nepasare si epitetele negative ar putea continua. Sper sa se redereseze in sezonul urmator. Am mai vazut un Gergo care nu a mai fost ferit de probleme ca in celelalte sezoane, un Bogdan bataios si incisiv care nu te lasa sa respiri, un Giri care te asteapta sa gresesti, un Marco surpinzator pe unele probe dar inconstant si un Titi cu o masina prea firava si defectuoasa pentru numele lui.  Si pilotii masinilor cu mai putine planetare au povestile lor dar nu mai lungesc. Am simtit ca raliurilor le lipsesc cativa zeci de kilometri de proba speciala in plus, daca ai o problema nu mai poti recupera, si am simtit lipsa unor piloti care sa-ti ia locul in clasament daca ai o astfel de problema, sper ca disparitia grupei K sa rezolve acest lucru. Ce mai vreau sa remarc este ca spectatorii ne penalizeaza prin prezenta lor scazuta la etape. Daca noi nu stim sa-i aducem pe probe, poate ne spun ei ce isi doresc si gasim solutii ca sa le crestem numarul.

   

Motorsportnews.ro : Imi aduc aminte de o filmare on board a voastra de la prima etapa, pe  Paraul Rece, cand il “certai” pe Vali pentru ca abuza de frana de mana la  acele de par 🙂 Cat de usor ti-a fost sezonul acesta sa-l temperezi ? Are  nevoie? 🙂

Dan Dobre : Am crescut langa Vali si el langa mine, cred ca ne intelegem foarte bine si ne ajutam unul pe altul sa ne indreptam greselile. A fost un an in care diferentele pe probe nu au fost mari, astfel incat Vali a mai sacrificat din spectacol pentru eficienta. Si nu, nu trebuie temperat, stie foarte bine ce face, mult mai bine ca mine si nu trebuie sa-i dau eu sfaturi. Eu doar i le reamintesc cand le mai uita. Glumesc, bineinteles.

  

Motorsportnews.ro : Care este cea mai frumoasa victorie a voastra din 2011 ? 

Dan Dobre : Cred ca o sa nominalizez Raliul Clujului. A fost o lupta stransa, cu schimbari succesive de lider si cu o victorie in ultima proba la mai putin de o secunda. Acasa la Bogdan.

 

Motorsportnews.ro : Pe langa momentele frumoase din acest an, cu siguranta ati avut unele si mai neplacute. Exceptand motociclistul sinugicas de la Sibiu, care a  fost cel mai dificil moment in 2011? 

Dan Dobre : Raliul de la Tg Mures. Pe etapa catre superspeciala am rupt axul de la o planetara si astfel am inceput prost raliul. A doua zi nu am avut sansa sa revenim in primul rand din cauza vremii si in al doilea din cauza scurtarii raliului.

  

Motorsportnews.ro : Dar cea mai hazlie intamplare ?

Dan Dobre : Fiecare etapa are micile ei intamplari hazlii, nu am acum in minte nici una care sa merite sa fie povestita. 

  

Motorsportnews.ro : Cum crezi ca o sa va ajute aceasta realizare pentru sezoanele urmatoare  ?

Dan DobreAm demonstrat in acest an maturitate, constanta, am aratat ca suntem niste adversari redutabili, deci suntem valorosi si de incredere pentru partenerii nostri. Am pus la cv cel mai de pret lucru.

 

Motorsportnews.ro : Planuri pentru 2012? Sau este prea devreme ? 

Dan Dobre : Nici nu am ajuns la Gala Campionilor, sa ne mai bucuram de acest titlu si apoi vom vedea.

2 thoughts on “Dan Dobre – Am crescut langa Vali si el langa mine”

  1. Dragilor, va felicit pentru titlu, si va doresc asa – Sa mergeti in alt campionat , daca vreti sa progresati, nivelul vostru trebuie folosit in PWRC !!!!!!!!!!!!!!si eu stiu ce spun, si ar trebui sa gasiti resursele necesare.Va tin pumnii.

  2. O declaratie de la un campion matur …. o dovedeste si titlul si cuvintele ….numai bine va urez , felicitari si un sezon pe masura !
    Klaus

Comments are closed.