De la “comenzile” unui site la “comanda” unui pilot de raliu : interviu cu Raluca Magdas

Desi sezonul 2010 se anunta a fi unul cu probleme financiare pentru echipajele din Campionatul National de Raliuri , prima etapa ne-a demonstrat contrariul , principalii “actori” fiind prezenti la start .  Eforturi financiare au facut si Ioan Doru Mihut ( pilot ) si Raluca Magdas (copilot) iar Raliul Argesului din acest weekend va reprezenta debutul lor in CNR , la bordul unei Dacii Logan ce va purta numarul de concurs 417 .

Raluca are o poveste interesanta : dupa cinci ani de prezenta la raliuri ca spectator, fotograf si redactor la diferite siteuri si reviste specializate in acest domeniu , in 2010 face pasul cel mare si debuteaza ca si copilot in CNR .

Cine este Raluca, de unde provine pasiunea pentru motorsport si cum se pregateste pentru debutul in Campionatul National de Raliuri , puteti afla din interviul de mai jos :

Motorsportnews.ro :  Fiind debutanta in “meseria “ de copilot , te rugam sa te prezinti.

Raluca Magdas : Am 22 de ani, sunt din Cluj Napoca, sunt studenta la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul UBB Cluj, specializarea Informatica. Am lucrat ca si redactor la site-urile prorally.ro si rally.ro si la revista Super Rally, iar de anul trecut ma ocup de site-ul propriu, www.RALLYMAX.ro.

Sezonul acesta voi participa ca si copilot in Campionatul National de Raliuri in dreapta lui Ioan Doru Mihut, la bordul unei Dacia Logan de cupa, cu numarul de concurs 417. Din pacate am fost nevoiti sa lipsim de la prima etapa, Raliul Brasovului, dar speram sa luam startul la toate cele 7 etape ramase.

Motorsportnews.ro : De unde pasiunea pentru raliuri?

Raluca Magdas : “Virusul” raliurilor l-am preluat la varsta de 16 ani de la fostul meu prieten. A urmat, in 2005, primul meu raliu ca si spectator, Raliul Maramuresului, unde am fost “infectata” definitiv.

Motorsportnews.ro : Chiar daca nu ai prea multi km de teste sau de probe speciale , cum e sa treci de la “ comanda “ unui calculator si a unui aparat foto la “comanda” unui pilot de raliuri ?

Raluca Magdas : Kilometri de proba speciala nu am deloc, iar kilometri de teste am foarte putini. Sunt convinsa insa ca ma voi descurca si da-mi voie sa iti raspund la intrebare dupa Raliul Argesului.

Motorsportnews.ro : Stim ca veti concura cu o Dacia Logan in cadrul Cupei cu acelasi nume . Cum e masina, de unde ati achizitionat-o si daca este gata de start pentru Raliul Argesului.

Raluca Magdas : Masina a fost achizitionata de la Marius Ispas si in acest moment este gata de start. Speram sa nu ne faca vreo surpriza neplacuta.


Motorsportnews.ro : Daca un pilot mai poate spera sa se  “ antreneze “ pe vreo portiune de drum libera , un copilot cum se antreneaza ?

Raluca Magdas : In dreapta pilotului 🙂

Motorsportnews.ro : Cum te-ai pregatit pentru Raliul Argesului si la ce te astepti acolo ?

Raluca Magdas : Pregatirea a inceput la sfarsitul lui februarie cu cursul de copilotaj pe care l-am facut la Napoca Rally School, unde i-am avut ca si instructori pe Danny Ungur si Vlad Cosma. Mai recent, am facut cateva teste cu Ionut. De asemenea,  am primit multe sfaturi si informatii utile in special de la Bogdan Iancu, Claudiu David si Ioan Badiu (Utu).

Cat despre asteptarile de la Raliul Argesului… sper sa n-am emotii foarte mari si sa nu fac greseli. In rest, sper sa nu apara vreo problema care sa ne oblige sa incheiem prematur cursa.

Motorsportnews.ro : Ce va propuneti pentru Raliul Argesului ?

Raluca Magdas : Fiind la inceput, nu avem un obiectiv concret. Va fi un raliu de acomodare, vom incerca sa mergem cat mai bine si sa ne imbunatatim timpii de la o proba la alta.

Credit foto : Gabi Tomescu foto 1 ; Vlad Vana foto 3

Echipa Motorsportnews.ro va ureaza multa bafta !