Interviu cu Bogdan Marisca, invingatorul Tess Rally 2010

Bogdan Marisca reprezinta cea mai placuta surpriza a inceputului de sezon din CNR . Desi la prima etapa, Raliul Brasovului, Bogdan a figurat inscris cu un Mitsubishi Lancer Evo9 , pe ultima suta de metri a schimbat masina cu un Subaru Imprezza N15 , lucru perfect regulamentar .

Cu o masina relativ ” noua “, fara prea multi km de teste premargatoare startului, cu putin noroc dar si cu scratch-uri realizate pe probele “regina” Babarunca si Cheia , Bogdan a reusit sa se impuna la Brasov, intrand in categoria selecta a pilotilor cu doua victorii in acest raliu.

Dupa ce l-am lasat sa-si savureze victoria l-am stresat pe Bogdan cu cateva intrebari ale caror raspunsuri le gasiti mai jos :

Motorsportnews.ro : Salut Bogdan sincere felicitari pentru Brasov ! Feedbackul dupa victoria de la Brasov  este  bulversant. Cineva mi-a spus ca desi nu este fanul tau se bucura enorm ca ai castigat . Cum iti explici aceste lucruri si cum a decurs acest raliu pentru tine ?

Bogdan Marisca : Ma bucura orice  apreciere venita de la spectatori asta inseamna ca in curind am sa am din nou peste 10 fani  🙂 , lasand gluma la o parte pot spune ca am avut o cursa buna la care ne-am concentrat bine si ca dupa primele probe speciale am si inceput sa ne acomodam cu masina !

Motorsportnews.ro : Cum ai reusit sa te impui , mai ales ca Subaru Imprezza N15 nu este o masina 100% pe placul tau si nu ai apucat sa faci teste premargatoare Raliului Brasovului ?

Bogdan Marisca : Fata de 2008, acest model a suferit transformari importante si in clipa de fata cred ca masina e definitivata si  are o tinuta de drum un pic mai buna  decat Mitsubishi Lancer Evo iar viteza in viraj poate fi mai mare, dar in mod sigur n-are aceeasi putere si sufera cind traseul este in urcare sau cand e cald afara, momente in care pierde si mai mult putere.


Motorsportnews.ro : Spune-ne cateva lucruri despre masina ? Cine a preparat-o si care sunt ultimele modificari aduse ?

Bogdan Marisca : Masina este preparata de cei de la Transilvania Motorsport (TMS) care sunt parte integranta din proiectul “Napoca Rally Academy” si sunt cei care gestioneaza din punct de vedere tehnic masinile noastre de concurs,( Marco, Danny, Vlad si eu) si nu  numai ale noastre.

La partea de electronica a masinii am fost asistati de Dan Necula care impreuna cu Alex de la standul motor al lui Sebi Sandu au dezvoltat aceasta electronica, care speram sa fie si finalizata pentru Pitesti. Am mers pe setarile pe care TMS le-a dezvoltat cu Marco si pot sa-ti spun ca n-am simtit nevoia sa le modific deloc. Pentru ziua de duminica am schibat placutele de frana cu un alt model si am lasat masina 3mm mai jos de fata.

Motorsportnews.ro :La inceputul anului nu erai increzator ca vei reusi sa strangi un buget. Sa intelegem ca acum aceste probleme si-au gasit o rezolvare si vei fi prezent la toate etapele ?

Bogdan Marisca : In ceea ce priveste sezonul 2010 am sustinerea totala din partea echipei si cu putin noroc si multa munca putem face tot sezonul.

Motorsportnews.ro :Se apropie Raliul Argesului care se va desfasura pe Transfagarasan . Cum crezi ca se va derula acesta si ce iti propui pentru el ?

Bogdan Marisca :La Pitesti se anunta un raliu atipic cu plusuri ( parte media+promovare ,probe speciale frumoase),  si minusuri (traseu departe de Pitesti si riscuri de vreme nefavorabila-ninsoare, asa cum am mai gasit sus la Capra in iulie).  Ce ne propunem pentru Pitesti e simplu, mai greu e sa-ti spun ce vom obtine.

Foto : Bogdan – Motorsportnews.ro