Interviu Sebastian Barbu despre noua sa masina DS3 R3

In 2011 Sebastian Barbu reusea sa se impuna la Cupa Dacia Logan la Raliul Sibiului. La inceputul acestui an Sebastian se alinia la startul primului raliu din sezon la volanul unui Renault Clio RS. Iata ca acum inainte de Raliul Sibiului, etapa care in acest an face parte din calendarul Intercontinental Rally Challenge, Sebastian Barbu vine cu o noua surpriza. El se va alinia la startul etapei la volanul unui Citroen DS3 R3 fiind astfel primul roman care va evolua pe un astfel de automobil, model cu care anul trecut Simone Campedelli reusea sa se impuna in Raliul Sibiului.

 

Despre cum se simte la volanul noului bolid si care sunt asteptarile sale puteti afla din interviul care urmeaza:

 

Motorsportnews.ro :  Chiar daca nu mai e o premiera pe specialele romanesti, vei fi primul pilot roman care va concura pe un Ds3 R3. Ai apucat sa faci vreun test?

 

Sebastian Barbu: Da. am reusit intr un final. Masina este incredibila. La ora actuala la baza sunt setarile de anul trecut ale lui Campedelli. Am reusit sa parcurg un traseu asemanator cu cel de pe probele speciale, si am ramas surprins de cum masina inainteaza, franeaza si se inscrie pe viraje. E absolut incredibil ce senzatii iti ofera.

 

Motorsportnews.ro : Cum ti se pare masina? Cat de usoara sau nu este trecerea de la un motor aspirat la unul turbo?

 

Sebastian Barbu: Am reusit sa ma acomodez destul de repede cu ea. Chiar schimb vitezele inca prea repede… dar mai e timp de invatat. Nu imi fac probleme ca nu o sa reusesc sa ma acomodez cu ea cat de repede. In final asta mi-am dorit, deci problema cu acomodatul, e ca si rezolvata.

 

Motorsportnews.ro :  Vei lua startul pe DS3 doar la Sibiu sau si la restul etapelor?

 

Sebastian Barbu: Sa vedem ce sa va intampla la Sibiu. eu sper sa reusesc sa adun resusele necesare sa pot sa mai fac macar o etapa cu DS3.

 

Motorsportnews.ro : Cum crezi ca te vei descurca pe specialele de acasa?

 

Sebastian Barbu: Nu pot sa spun nimic acum. Ca de obicei, mie imi place sa imi fac viata mai grea, sa merg de la greu la mai greu. Anul asa a inceput pe zapada cu o masina noua, mult mai putenica decat Dacia, a continuat cu asfaltul uscat de la Timis, unde am riscat enorm ca sa putem sta in fata cu Clio R3, a venit Bacaul unde am mers prima data pe macadam mixt, Clujul, vreau sa il uit cat mai repede, iar acum la Sibiu sunt cu o masina noua. Sa vedem ce va fi la sfarsit. Eu sunt si voi fi si mai fericit dupa ce termin raliul.