Sorin Iliescu : In final totul se rezuma la cai putere !

Trofeul “Sinaia Forever” 2010 a contat pentru etapele a VII-a şi a VIII-a ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă . 57 de concurenţi înscrişi la etapa de vineri  si 68 de concurenţi înscrişi la etapa de duminica s-au luptat pentru victorie pe frumosul circuit stradal gazduit de Sinaia.

Unul dintre acestia a fost si Sorin Iliescu, care a evoluat la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo 9 de Grupa N . El s-a clasat vineri pe locul 5 si duminica pe locul 4 in clasamentul grupei, acumuland puncte importante pentru podiumul general de la finalul sezonului .  Mai multe despre Trofeul Sinaia Forever 2010 , evolutia lui Sorin Iliescu , precum si o filmare a uneia din mansele de concurs , puteti afla din interviul de mai jos  :


httpv://www.youtube.com/watch?v=7cYd4VE78IY

Motorsportnews.ro : In weekendul care s-a incheiat ai participat la Trofeul Sinaia Forever 2010 , contand pentru etapele VII si VIII a CNVC Dunlop 2010 , unde ai obtinut un loc 5 (vineri) si un loc 4 ( duminica) . Esti multumit de rezultatele obtinute ?

Sorin Iliescu : Din punct de vedere al organizarii sunt foarte multumit. S-a depus foarte mult efort ca totul sa iasa bine si din punct de vedere al spectatorilor cat si al pilotilor, respectiv in curbele periculoase s-au pus acei baloti de paie pentru a amortiza un eventual impact.

Refreritor la locurile obtinute, pentru pregatirea pe care am avut-o trebuie sa ma declar multumit avand in vedere ca am mers pentru prima data pe acest traseu, anul trecut nefiind nici macar spectator.

Motorsportnews.ro : Din cate stim de pregatirea Mitsubishi-ului Lancer Evo 9 te ocupi personal, acesta avand inca montat restrictorul . De ce ai ales aceasta varianta , tinand cont de faptul ca in 2010 in CNVC masinile de Grupa N pot evolua fara restrictor ?

Sorin Iliescu : Am preferat sa am restricor datorita situatiei financiare. Cu restrictor costurile sunt mai mici dar dupa etapa de la Sinaia am realizat ca nu se poate face fata cu restrictor unor piloti atat de talentati  precum Christian Nistoran, Dan Luncan si multi altii, asa ca am luat decizia de a-l scoate asumandu-mi toate riscurile. Multumesc pe aceasta cale sponsorului “Oscar Downstream” care m-a ajutat foarte mult si cu ajutorul caruia pot lua startul la toate etapele de VTM.

Motorsportnews.ro : Ne poti explica putin pe intelesul nostru care sunt diferentele intre o masina de clasa N5 cu si fara restrictor ?

Sorin Iliescu : Diferenta este clara. Una este ca un motor sa fie “strangulat”,  sa traga aer pe o gaura de 38 mm si alta este pe o gaura de 40 mm. In final totul se rezuma la cp. Cu restrictor ai 315 cp si fara 380 cp.

Motorsportnews.ro : Te-am vazut la inceputul sezonului , la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo 6 si in Campionatul National de Raliuri la primele doua etape . De ce Evo 6 in CNR si Evo 9 in CNVC si nu invers ?

Sorin Iliescu : In primul rand lipsa sponsorilor, in al doilea rand vin dupa o pauza de 3 ani si am folosit raliul ca un mod de readaptare, de acomodare cu masina de curse. In al treilea rand scopul acestui an este ocupare unui loc pe podiul la grupa N in CNVC.

Motorsportnews.ro : Vei mai participa anul acesta la vreun raliu ?

Sorin Iliescu : Imi doresc sa particip la toate etapele ramase alaturi de “batranul” Mitsubishi Evo 6 cu care la sfarsitul anului sper sa termin pe pozitia a 3 a la grupa H.

Motorsportnews.ro : La jumatatea sezonului de Viteza in Coasta te afli pe locul doi in clasamentul general al Grupei N. Cum crezi ca te vei descurca in celelalte 8 etape ramase ?

Sorin Iliescu : Din pacate titlul de campion este pierdut. Sper ca in cele 8 etape sa-mi mentin locul second la grupa N.