Raliul Deltei – propunerea Nautic Motorsport pentru sezonul 2013 al CNRD

Chiar daca sezonul 2012 abia s-a incheiat, iar in aceasta seara vom afla si campioana la echipe dupa ce FRAS va rezolva contestatiile de la Raliul Iasului, au inceput sa apara deja informatii despre propunerile pentru sezonul urmator.  Raliul Deltei 2013 este un proiect conceput si organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport Constanta  in parteneriat cu Clubul Sportiv Scorpion Rally Team – Sibiu.

 

Aceasta etapa a facut parte timp de 13 ani din campionatul intern de raliuri, iar anul viitor s-ar reintoarce dupa o pauza de 20 de ani. Prin readucerea Raliului Deltei in calendarul competitional 2013, FRAS poate completa harta automobilismului sportiv romanesc cu o zona de interes major : Dobrogea. Prezenta unui eveniment de asemenea amploare in Dobrogea, in plin sezon estival, constituie un imens capital de imagine pentru motorsportul romanesc si nu numai.

 

PREZENTARE

Conceput ca un raliu de macadam si pastrand structura initiala, Raliul Deltei vine cu 12 probe speciale (din care 6 distincte) desfasurate atat in zona centrala a Judetului Tulcea, cat si 2 Super-Speciale in Municipiul Tulcea.

 

AMPLASARE

Avand in vedere faptul ca Municipiul Tulcea si Delta Dunarii reprezinta una din principalele zonele de interes national in sezonul estival, atat Parcul Inchis cat si Parcul de Service vor fi situate in zona de maxim interes – Faleza Tulcei, zona extrem de vizitata atat de tulceni cat si de turistii romani si straini sositi la Tulcea, asigurand astfel o excelenta promovare a evenimentului in randul tututor spectatorilor si turistilor.

 

Atat locatia inedita si specifica a raliului cat si Comandamentul aflat in imediata apropiere a Parcului Inchis/Service constituie unul din atuurile acestui eveniment. Deasemenea, atat echipajele concurente impreuna cu echipele tehnice, cat si invitatii (sponsori, oficiali, VIP, etc.) vor fi cazati in hotelurile partenere aflate pe Faleza Tulcei.

 

DESFASURARE

Din punct de vedere al desfasurarii evenimentului, raliul va incepe in ziua de Joi cu Shakedown-ul, ulterior echipajele vor fi prezentate publicului printr-un Demo City.

 

Ziua 1 de concurs, va debuta Vineri dimineata prin parcurgerea probelor : Zebil, Babadag, Eoliene, probe parcurse de doua ori si finalizate cu Super Speciala care se va desfasura in centrul Municipiului Tulcea.

 

Ziua 2 de concurs se va derula in ziua de Sambata prin parcurgerea probelor cu traditie in Raliul Deltei : Telita, Nifon, Cocosu, probe ce vor fi parcurse de doua ori si se vor finaliza cu aceeasi Super Speciala derulata in centrul Municipiului Tulcea

 

Dupa festivitatea de premiere care va avea loc tot pe Faleza Tulcea, raliul se va incheia cu un concert dedicat publicului si tuturor participantilor la raliu, urmand ca ulterior sa aiba loc un Rally Party la care vor fi invitati toti cei implicati in desfasurarea Raliului Deltei : oficialitati locale, sponsori, oficiali, sportivi,etc.

 

RALIUL DELTEI

DATA : 21-22 IUNIE / 28-29 IUNIE / 23-25 AUGUST 2013

AMPLASARE : JUD. TULCEA

COMANDAMENT : FALEZA TULCEA

PARC INCHIS/SERVICE : FALEZA TULCEA

LUNGIME RALIU : 450-480 KM

PROBE SPECIALE : 130-150 KM

SUPRAFATA : MACADAM

CEA MAI LUNGA PROBA : 19,8 KM

CEA MAI SCURTA : 2,1 KM ( SS TULCEA)