Alegeri FRAS 2010 : Comunicat Thomas ABRAHAM

Pentru inceput vreau sa ii felicit pe ceilalti doi contracandidati, dl. Ovidiu Mazilu si dl. Dacian Banca, odata pentru depunerea candidaturilor si in al doilea rand pentru faptul ca nu au optat pentru formula candidaturii in echipa. Si, dupa parerea mea, situatia actuala cu care ne confruntam in automobilismul romanesc se datoreaza in parte si falimentului ideii de a candida in echipa pentru organele de conducere ale Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. O echipa fara initiativa, care este in consens permanent cu presedintele, nu poate sa duca la progres. Nu am luat la cunostinta in acesti doi ani de nici o initiativa pornita din partea celor subordonati presedintelui. Unul dintre motivele pentru care a luat nastere aceasta federatie, o federatie a tuturor sportivilor, a fost acela de a exista democratie, de a exista posibilitatea ca sportivii sa isi exercite dreptul la vot si sa isi urmareasca interesul principal: desfasurarea in conditii optime si legale a sportului automobilistic.

De aceea, consider ca a candida independent, si in masura in care voi fi ales sa las  Adunarea Generala sa hotarasca componenta Consiliului Federal si pe cei doi vicepresedinti, prin vot uninominal, este o optiune democratica si singura care ar trebui luata in calcul, fiind ferm convins ca voi putea lucra cu toti cei care vor fi implicati, indiferent de ramura sportiva pe care o reprezinta. Bineinteles, am si eu afinitatile mele vis-a-vis de oamenii cu care mi-ar placea sa lucrez: Valentin Porcisteanu, Nistor Duval, Lucien Hora, Dorin Toma, Emanuel Ilina, Horatiu Savu, Justinian Plesa, George Morar, etc. Sunt oameni cu care sunt convins ca pot sa lucrez, dar nu exclud din start nicio alta colaborare. Imi pare rau ca presedintele in exercitiu nu candideaza si la alte functii de conducere, personal fiind ferm convins ca are abilitati deosebite pentru a pune umarul la dezvoltarea si ridicarea sportului cu motor romanesc la nivel european.

O zicala din batrani spune ca “omul sfinteste locul” si nu invers. Doresc sa le urez succes tuturor candidatilor si fie ca acestia sa isi indeplineasca toate promisiunile din campania electorala.

Update :

Din pacate, la ora la care am dat comunicatul anterior (29.11.2010, ora 13.00), informatia referitoare la echipa dl. presedinte Mazilu, nu era facuta publica, fapt pentru care am crezut pentru moment ca si dl. Mazilu impartaseste aceleasi principii democratice ca si mine.

In rest, tot ceea ce am afirmat in acel prim comunicat ramane valabil din punct de vedere al principiilor exprimate

Thomas ABRAHAM

credit foto : ThomasAbraham.ro