Dan Gîrtofan, doar locul 5 la Raliul Aradului

„Titlul s-a dus, dar ne batem pentru podium”

Echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu a terminat pe locul 5 Raliul Aradului, etapa a 7-a a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2010. Rezultatul de la Arad face ca „Giri” și Miță să rateze orice șansă de a mai lupta pentru titlul suprem, dar le oferă încă o oportunitate de a termina pe podiumul clasamentului din 2010.

Din păcate titlul s-a dus, însă ne mai păstrăm șansele la podium. N-am reușit să merg în ritmul pe care mi l-aș fi dorit. S-a schimbat vremea, a plouat, s-au făcut noroaie și de aceea am avut o prudență mai mare. În plus, a venit și o greșeală pe superspeciala de vineri, unde am pierdut aproape 12 secunde din cauză că ne-am răsucit. Trebuie să spun că a fost o superspecială care nu ne-a plăcut deloc, nici mie, nici mai multor colegi. A fost beznă totală, nu s-a respectat traseul, s-au mutat cauciucurile de la ceilalți concurenți, s-au făcut trase pe care le descopereai în timp ce făceai tura, nicidecum nu semănau cu cele de la recunoaștere. Cum am mai spus, totul a fost în beznă, n-am văzut nici noi, nici spectatorii nimic. Păcat. În ceea ce privește a doua zi, am fost mai prudenți, am avut și două momente un pic mai delicate, la viteză mare, care ne-au dat așa un pic de „teamă”. Nu am ieșit în decor, dar la 170 de km la oră să treci de-a latul spre râul Mureș nu cred că este o senzație prea plăcută. PS 3, proba care seamnă cu cele din Finlanda, a fost una foarte frumoasă, dar, din păcate, acolo au avut loc cele mai multe accidente, răsturnări. După amiază, pe specialele lungi, am început să-mi intru în ritm, dar deja ecartul era prea mare pentru a mai putea face ceva. Au mers foarte tare Gergo, Spitzi, chiar și Vali și Bogdan, iar noi, din nefericire, n-am reușit să ținem pasul cu ei”, a povestit „Giri” aventura arădeană.

Dan Gîrtofan a apreciat că nu vrea să mai dea pronosticuri pentru ultima etapă, Raliul Iașiului, cea care va decide ierarhia finală a sezonului 2010. „Am rămas pe locul 4, dar s-a apropiat Spitzmuller foarte tare de noi și am pierdut un pic contactul cu Vali, care este pe 2. S-au bulversat cât de cât lucrurile în lupta pentru podium, dar urmează să vedem ce putem face la Iași. Nu mai vreau să dau pronosticuri și să mai zic nimic pentru că, după cum se vede, îți dorești una și iese alta. E un sport foarte schimbător și trebuie să mai și noroc. Cu alte cuvinte și norocul face parte din echipaj”, a spus Gîrtofan, care a adăugat apoi: „Nu vreau să fac calcule. N-am făcut-o nici la Arad și nu vreau să o fac nici la ultima etapă. Va fi cum va vrea Dumnezeu! Vreau doar să ne pregătim bine și să dăm ce putem la Iași. Asta ne-a mai rămas. Nu dezarmăm însă, suntem niște luptători”.

Raliul Aradului a fost câștigat de Gergo Szabo, care a fost urmat pe podium de Csaba Spitzmuller și de Valentin Porcișteanu. Ultima etapă a CNR Dunlop 2010 va fi Raliul Iașiului, programat între 8 și 10 octombrie.

Echipajul Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu dorește să mulțumească partenerilor Alexandrion Grup România, BKP, Mobil 1 prin Lubexpert, Complexul Valea cu Flori, Aro Palace, Auto Kino Brașov – dealer Subaru și www.giri-rs.ro pentru sprijinul necondiționat acordat.

Bogdan Popescu

foto: Cătălin Stoia simcat.ro