O victorie asteptata de la inceputul sezonului

Echipajul Napoca Rally Academy, Vlad Cosma/ Florin Dorca, a pasit pe prima treapta a podiumului grupei A la finalul Raliului Aradului, a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri. Dupa ce a obtinut al doilea timp al grupei in super-speciala de vineri seara, Vlad incepe in forta ziua de sambata cu un time-stretch pe prima proba a zilei, pierde apoi cateva secunde pe urmatoarele doua speciale, dar finalul buclei il gaseste in postura de lider, chiar daca, initial, pilotul clujean nu se astepta sa se impuna pe probele de viteza din prima parte a zilei. Pe a doua trecere, Vlad pierde ceva timp pe fiecare dintre cele trei speciale, dar nu suficient pentru a-l indeparta de la conducerea grupei A. Urmau cele patru probe tehnice pe care Vlad isi stabilise sa atace, dar, cu probleme la masina, reuseste acest lucru doar pe ultima bucla, dupa parcul de service. Astfel, tanarul pilot al Napoca Rally Academy castiga ultimele doua speciale si reuseste sa-si adjudece prima victorie la grupa A din cariera.

Suntem foarte fericiti, este o victorie pe care o asteptam de la inceputul sezonului! Pe primele sase probe de astazi targetul nostru era sa nu luam bataie foarte tare.  Am reusit mai mult de atat, dupa ce le-am parcurs eram  in fata cu cateva secunde, chiar daca pe a doua bucla am mers cu grija, dupa ce mecanicii au descoperit in parcul de service un furtun perforat, pe care, in criza de timp, l-au peticit. Am mers apoi alte patru probe cu probleme electrice, masina intrerupea la 6000 de ture, desi motorul Citroenului C2R2 Max “urca” in mod normal pana la 8500 de ture. Baietii de la Transilvania MotorSport au rezolvat si aceasta problema si, pe ultimele doua probe, am dat atacul final si am reusit sa ne impunem. E o victorie foarte importanta pentru noi, suntem foarte bucurosi, exulta Vlad dupa baia de sampanie oferita de mecanici in ultimul parc de service.

Inaintea ultimei etape a Campionatului National de Raliuri, Raliul Iasiului, Vlad Cosma si Florin Dorca ocupa locul secund in ierarhia grupei A, cu 98 de puncte. Clasamentul este condus de Edwin Keleti si Victor Ponta, care au acumulat pana acum 158 de puncte iar pe ultima treapta a podiumului, cu 81 de puncte, se afla un alt echipaj al Napoca Rally Academy: Danny Ungur/Toni Avram.

Berti Panaiot

Credit foto: Catalin Stoia/SIMCAT