Raliul Aradului 2010 : Gata de start!

  • Start festiv in centrul orasului Arad
  • Super speciala pe circuitul de karting
  • Trei probe speciale complet noi


72 de echipaje pe lista de start, dintre care 32 din Ungaria. 115,8 kilometri de proba speciala. Asa arata, pe scurt, Raliul Aradului, etapa a 7-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop.

Programat in perioada 16 – 18 septembrie, Raliul Aradului nu va fi doar terenul pe care Bogdan Marisca va incerca sa-si apere pozitia in lupta pentru titlu cu Gergo Szabo ci si terenul unei lupte interesante intre pilotii din Romania si cei din Ungaria. „Mi-am dorit foarte mult ca etapa de la Arad sa conteze atat in campionatul nostru, cat si in cel din Ungaria. Anul acesta am facut primul pas si sunt foarte curios sa vad care va fi situatia pe probele speciale”, a spus Mihai Leu, organizatorul etapei de la Arad.

72 de masini de raliu vor invada centrul orasului Arad pentru startul festiv in etapa a 7-a din Campionatul National de Raliuri. Joi, 16 septembrie, incepand cu ora 20:00, cei mai buni piloti din intrecerea interna, dar si 34 de piloti maghiari vor face spectacol in fata Primariei Municipiului Arad. „Prin succesul inregistrat la prima editie in 2009, Raliul Aradului a reusit sa se inscrie in calendarul evenimentelor importante pentru pasionatii sporturilor cu motor din Romania. Este o mare satisfactie si pentru noi sa putem oferi in continuare publicului aradean acest eveniment sportiv de prim rang si sa facem Aradul tot mai cunoscut pe plan intern si extern. Doresc sa-i felicit pe toti cei care, cu pasiune si profesionalism, au muncit la organizarea Raliului Aradului si sa le urez tuturor participantilor bun venit la Arad si mult succes”, a spus Gheorghe Falca, Primarul Municipiului Arad.

In afara celor 3 probe speciale complet noi introduse in acest an, Raliului Aradului este singura etapa din Campionatul National de Raliuri in care super speciala este programata pe circuit. Un circuit de karting. Super speciala, prima proba din Raliul Aradului,  este programata vineri, 17 septembrie, incepand cu ora 19:00 pe  circuitul Vegas International Karting. Pe circuit vor concura cate doua masini, avand startul diametral opus,  care vor parcurge trei tururi. Lungimea totala a super specialei este de 3 kilometri.

Circuitul Vegas International este foarte cunoscut nu doar aici in judet ci si la nivel national si chiar international. Aici s-au organizat competitii de karting si motociclism, iar anul acesta vor concura, din nou, si pilotii din Campionatul National de Raliuri. Se va merge cu pneuri de macadam pe circuit ceea ce garanteaza un spectacol total. Sper ca toti pasionatii de sporturi cu motor din Arad sa vina la circuit pentru acest eveniment special”, a mai adaugat Mihai Leu, organizatorul Raliului Aradului.

Berti Panaiot