PILOTII DIN CITROËN RACING TROPHY PE PODIUM LA RALIUL ARGESULUI

Danny Ungur, Alex Filip, Vlad Cosma si Nistor Duval au castigat in total 13.500 Euro la Raliul Argesului, prima etapa din Campionatul National de Raliuri inclusa in Citroën Racing Trophy Romania.


La startul Raliului Argesului, etapa a doua din Campionatul National de Raliuri Dunlop, au fost prezenti toti cei patru piloti inscrisi in Citroën  Racing Trophy Romania 2010. Dupa 92,7 kilometri de proba speciala, Danny Ungur, Alex Filip, Vlad Cosma si Nistoru Duval s-au clasat pe locurile 2,3,4, respectiv 5 la grupa A. „Citroën  Racing Trophy are un concept total diferit de orice alta competitie monomarca organizata pana acum. Trofeul a fost creat pentru a-i ajuta pe toti pilotii care concureaza cu modelele Citroën C2R2 si Citroën C2R2 Max, iar sistemul de premii cred ca este mai mult decat motivant. Experienta avuta pana acum in alte tari, unde trofeul a intrat in al doilea an de existenta, a demonstrat ca de la un an la altul numarul participantilor s-a dublat. Sunt sigur ca acest lucru se va intampla si in Romania. In plus, din acest sezon, am introdus si un sistem de punctaj care are doar rolul de a-i diferentia pe pilotii inscrisi in Citroën  Racing Trophy si de a le acorda primilor trei clasati, la finalul anului, premii suplimentare”, a spus Jean-Francois Liennere, coordonatorul Citroën Racing Trophy, prezent si el la Raliul Argesului 2010.

Danny Ungur a avut un inceput mai ezitant, din cauza unor probleme de comunicare, dar dupa probele speciale in coborare a urcat pe locul 2 la grupa A, pozitie pe care nu a mai cedat-o pana la final. Locul 2 la grupa A inseamna, pentru Danny Ungur, 4.500 Euro si 10 puncte in Citroën Racing Trophy Romania. „Conceptul Citroën Racing Trophy este extrem de intersant si mi-ar placea sa vad cat mai multi piloti tineri care sa se inscrie in acest trofeu”, a spus Danny Ungur.

Alex Filip  si Bogdan Iancu, singurul echipaj care concureaza cu modelul Citroën C2R2, au avut un parcurs foarte bun si si-au atins obiectivul cu care au luat startul in acest raliu si anume, o clasare pe podium. „Nu cred ca puteam mai mult in aceasta etapa cu modelul C2R2. Lipsa de putere, in comparatie cu celelalte masini, s-a simtit mai ales pe urcare. Tocmai de aceea sunt foarte multumit de rezultat si sper ca de la etapa urmatoare sa luam si noi startul cu un C2R2 Max”, a spus Alex Filip, care pentru clasarea din Raliul Argesului a primit 3.750 Euro.

Vlad Cosma si Florin Dorca s-au luptat tot timpul pentru un loc pe podium la grupa A, dar din cauza unei pene de cauciuc au fost nevoiti sa se multumeasca, la final, cu pozitia a patra si 3.000 Euro in Citroën Racing Trophy Romania. „Am avut o evolutie buna in acest raliu si in sapte probe speciale, din cele 11, am fost cel mai rapid echipaj pe o masina Citroën. Masina s-a comportat perfect si sunt sigur ca la urmatoarea etapa vom fi pe podium”, a spus Vlad Cosma.

Pentru echipajul Nistor Duval/Raoul Papp, Raliul Argesului a fost prima etapa din sezonul 2010 si lipsa de kilometri la volanul masinii si-a spus cuvantul. „Anul 2009 a fost unul foarte prost pentru mine, iar anul acesta, la Brasov, nu am putut lua startul din motive obiective. Sincer, nu m-am asteptat ca masina sa functioneze bine pana la finalul raliului si am mers foarte prudent la inceput. Cand am realizat ca totul este ok a fost deja prea tarziu pentru ca toti ceilalti au luat un avans mult prea mare”, a spus si Nistor Duval, care va primi pentru performanta din Raliul Argesului suma de 2.250 Euro.

Raliul Muresului, urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri, este programat in perioada 4 – 6 iunie si este inclus de asemenea in Citroën Racing Trophy Romania.

Laura Antonov – Citroen Romania

www.citroen.ro