Podium la Raliul Argesului 2010 pentru Alex Filip

  • Primul podium din 2010 pentru echipajul 79
  • Mii de spectatori au asistat la spectacolul de pe Transfagarasan
  • S-au strans 463,5 Euro pentru campania „Race and Help”

Alex Filip si Bogdan Iancu au terminat pe podium, la grupa A, cel mai spectaculos raliu pe asfalt din Romania.  In urma acestui rezultat, echipajul 79 se afla pe locul 3 in clasamentul general cu 27 de puncte.

Cel mai spectaculos drum din Romania: Transfagarasan. 11 probe speciale cu o lungime totala de 92,7 kilometri. Pe scurt: Raliul Argesului 2010. Pentru echipajul 79 clasarea pe podium la grupa A a fost un obiectiv ambitios. „Sunt 8 probe in urcare si, din pacate, masina pe care o avem in acest moment nu ne ajuta foarte mult. Sper sa terminam pe podium aceasta etapa si sa ne pastram sanse cat mai mari pentru a castiga grupa A in 2010”, a spus Alex Filip, inaintea Raliului Argesului.

Dupa prima bucla, in urcare, Alex Filip si Bogdan Iancu au ajuns la cabana Capra pe pozitia a patra. „Este un raliu tehnic in care dictarea joaca un rol foarte important. Rolul lui Bogdan este esential in acest raliu si pana acum a functionat totul perfect. Sunt foarte multumit de comportamentul anvelopelor Michelin/BF Goodrich pe asfaltul de aici si sper ca pe coborare sa mai urc un loc in clasament”, a spus Alex Filip.

Cele trei probe in coborare au fost oportunitatea perfecta pentru Alex Filip si Bogdan Iancu sa urce un loc in clasamentul grupei A. „Suntem pe trei acum, dar acest lucru nu inseamna ca avem podiumul asigurat. Mai este o urcare si vom face totul pentru a ne pastra aceasta pozitie”, a spus Bogdan Iancu, copilotul echipajului 79, in parcul de service.

Ritmul pe ultimele patru probe a fost unul fantastic si, in final, Alex Filip a reusit sa ramana pe pozitia a treia la grupa A. „Sunt foarte multumit cu acest rezultat si cred ca nu puteam obtine mai mult cu modelul Citroën C2R2 cu care concuram acum. Setarile recomandate de Samuel Barraud, inginerul Citroën Racing prezent la acest raliu, mi-au dat mai multa incredere pe ultimele probe si am mers la maximum. Sper acum ca pana la urmatoarea etapa sa reusesc sa schimb aceasta masina cu un Citroën C2R2 Max”, a spus Alex Filip, imediat dupa sosire. Locul 3 la grupa A inseamna si 3.750 Euro castigati in cadrul Citroën Racing Trophy Romania. „Sunt foarte bucuros ca acest trofeu se organizeaza si in 2010. Este o ocazie unica sa ne completam bugetul pentru fiecare raliu”, a mai spus Alex Filip.

Raliul Argesului s-a terminat duminica, 9 mai, cu rally show-ul programat pe strazile din centrul Pitestiului. „Acest show nu a contat in clasamentul final si am incercat sa facem spectacol pentru public. In plus, a fost ocazia perfecta pentru vedetele prezente la eveniment sa experimenteze senzatiile dintr-o masina de curse”, a mai adaugat Alex Filip.

Podiumul obtinut de Alex Filip si Bogdan Iancu la Raliul Argesului a insemnat si un succes total in campania „Race and Help”, campanie prin care echipajul 79 strange fonduri pentru Fundatia Hospice „Casa Sperantei” Brasov. Echipajul 79 a parcurs toti cei 92,7 kilometri de proba speciala ceea ce inseamna ca in contul acestei campanii au intrat  463,5 Euro, bani donati de Citroën Romania. In total, dupa primele doua etape din Campionatul National de Raliuri, s-au strans 971,5 Euro.

Rezultate Raliul Argesului (etapa a 2-a din Campionatul National de Raliuri)*

1. Edwin Keleti/ Victor Ponta – Renault Clio R3 Maxi 53:24,6

2. Danny / Toni – Citroën C2R2 Max +1’04’’1

3. Alex Filip / Bogdan Iancu – Citroën C2R2 +1’25’’0

4. Vlad Cosma / Florin Dorca – Citroën C2R2 Max +1’25’’8

5. Nistor Duval / Raoul Papp – Citroën C2R2 Max +4’18’’6

6. Rares Tomita / Mihai Turcu – Honda Civic Type R  +5’20’’6

Clasament general grupa A – PILOTI dupa Raliul Argesului (etapa a 2-a din 8)*

1. Edwin Keleti 50 p, 2. Danny 36 p, 3. Alex Filip 27 p, 4. Vlad Cosma 22 p, 5. Alexandru Mitroi 15 p, 6. Rares Tomita 14 p, 7. Nistor Duval 10 p, 8. Octavian Ciovica 8 p, 9. Szabo Csongor 4 p, 10. Andrei Cascaval 2 p, Cristian Toader 1p.

In 2010, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu este sustinut de: Orange Romania, Michelin Romania, Computerland, Citroën Romania, FC Dinamo Bucuresti, Converse, Colina Motors si Hospice Casa Sperantei Brasov.

*Sub rezerva omologarii rezultatelor de catre FRAS.