Edwin Keleti si Victor Ponta incep cu dreptul sezonul 2010

Echipajul campion en-titre la grupa A si in clasamentul “2 roti motrice” (2WD) reuseste sa castige respectivele grupe in prima confruntare a sezonului si isi adjudeca cele 25 de puncte ce se cuvin invingatorilor.

Aflati la bordul performantului Renault Clio R3 Maxi Evo, adus la zi cu specificatiile tehnice si intr-o noua schema coloristica, cei doi au atacat inca de pe superspeciala din prima zi de concurs, disputata in centrul Brasovului. In ziua a doua, pe probe extrem de rapide si tehnice, ritmul a fost in continuare alert, astfel incat la sfarsitul zilei cei doi aveau deja un avans substantial in clasamentele grupei A si cel 2WD.

Din acest motiv, in ziua a treia, pe faimoasa proba Babarunca-parcursa dus si intors, nu au mai fortat, preferand sa conserve avantajul din zilele precedente.

Desi la testele de dinaintea cursei vremea a fost ploioasa, raliul s-a desfasurat in totalitate pe un traseu uscat, insa murdar dupa o iarna cu multe precipitatii. Din acest motiv aderenta a fost extrem de schimbatoare, alegerea pneurilor adecvate fiind foarte importanta. Incaltat cu anvelope Pirelli de competitie, Clio-ul R3 Maxi Evo a reusit sa treaca fara probleme peste aceste dificultati ale traseului si sa-si impuna ritmul pe tot parcursul raliului.

Edwin Keleti si Victor Ponta sunt sustinuti in acest sezon de sponsori noi – Jack Daniel’s si Colgate-Mennen SpeedStick, care se alatura astfel partenerilor traditionali Renault Romania, Pirelli Romania, Rin Grand Hotel si Ixell.