Puncte si bani pentru Alex Filip la Raliul Brasovului 2010

  • 12 puncte in prima etapa
  • S-au strans 508 Euro pentru campania „Race and Help”
  • Anvelopele Michelin s-au comportat perfect pe asfaltul de la Brasov

Alex Filip si Bogdan Iancu au adunat 12 puncte si 1.000 Euro pentru Fundatia Hospice „Casa Sperantei in Raliul Brasovului, prima etapa din Campionatul National de Raliuri 2010.

Raliul Brasovului, prima etapa din Campionatul National de Raliuri 2010, a fost o etapa in care echipajul 79 a incercat sa adune cat mai multe puncte la grupa A, dar si cat mai multi bani pentru Fundatia Hospice „Casa Sperantei” in cadrul campaniei „Race and Help”. „Tinand cont de configuratia traseului de la Brasov stiam ca nu putem avea pretentii sa castigam din cauza diferentelor de putere intre masina noastra si cea a rivalilor si am incercat sa adunam cat mai multe puncte aici”, a spus Alex Filip.

In primele doua zile echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu si-a atins obiectivul, iar inaintea ultimei zile din Raliul Brasovului se afla pe pozitia a treia la doar 0,8 secunde in spatele echipajului de pe locul 2. „Din pacate pe ultima proba a raliului am pierdut lupta pentru pozitia a treia, pilotul care se afla in spatele nostru folosindu-si din plin atuurile: o masina mai puternica si faptul ca evolua pe teren propriu. Mi-ar fi placut sa termin pe podium aceasta etapa, dar pentru Raliul Argesului vom cauta o solutie, impreuna cu toti partenerii nostri, pentru a lua startul cu modeul Citroen C2R2 Max”, a adaugat Alex Filip, la finalul etapei de la Brasov.

Raliul Brasovului a fost si prima etapa de asfalt in care Alex Filip si Bogdan Iancu au folosit pneuri Michelin. „Nu am mai concurat niciodata cu pneuri Michelin pe asfalt, dar am constatat ca sunt net superioare fata de cele folosite in trecut. Din pacate, nu am putut face teste inaintea etapei de la Brasov si a trebuit sa ne acomodam cu ele direct in regim de cursa”, a spus Bogdan Iancu, copilotul echipajului 79.

La Raliul Brasovului, Alex Filip si Bogdan Iancu nu au incercat doar sa adune cat mai multe puncte ci au incercat sa adune si cat mai multi bani pentru Fundatia Hospice „Casa Sperantei”. In acest sens, Alex Filip si Bogdan Iancu i-au provocat pe toti ceilalti participanti la prima etapa din sezonul 2010 sa doneze o suma de bani, iar voluntarii fundatiei au reusit sa stranga suma de 1.966 RON, bani care vor completa fondul pentru organizarea clubului de vacanta pentru copiii cu boli incurabile limitatoare de viata. Tot la Raliul Brasovului, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu au strans, in cadrul campaniei „Race and Help” suma de 508 Euro. „La Brasov am parcurs toti kilometrii de proba speciala si astfel Michelin Romania va dona 508 Euro pentru Fundatia Hospice. Sunt foarte fericit ca toti partenerii nostri au acceptat sa continuam acest proiect si ca putem sustine Fundatia Hospice „Casa Sperantei” si in 2010. In acelasi timp vreau sa le multumesc colegilor de competitie si organizatorului pentru responsabilitatea sociala de care au dat dovada”, a mai adaugat Alex Filip.

In 2010, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu este sustinut de: Orange Romania, Michelin Romania, Computerland, Citroën Romania, FC Dinamo Bucuresti, Converse, Colina Motors si Hospice Casa Sperantei Brasov.

Foto : Bogdan/Motorsportnews.ro