Din pacate, numai 6 puncte pentru Vali Porcisteanu

Vali Porcisteanu si Dan Dobre au abordat Raliul Clujului Mobil 1, ultima runda pe asfalt din actuala stagiune a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2010, de pe pozitia a patra a clasamentului general absolut si isi propuneau sa obtina un rezultat care sa faca uitat episodul de la Tg.Mures, cand, o banala clema, i-a oprit din cursa intr-un moment in care erau in lupta pentru victorie. “Am uitat deja de acel incident si acum ne concentram pentru a obtine aici, la Cluj, o clasare pe podium. Este un obiectiv realist si unul care ne poate apropia de pilotii care se afla acum pe primele trei locuri in clasamentul general, oferindu-ne astfel o pozitie buna inaintea celei de-a doua jumatati a campionatului”, spunea Vali inaintea intrecerii.

Mi-a placut foarte mult configuratia superspecialei si am reusit nu doarrt un timp foarte bun, ci si sa facem spectacol”, spune Vali. Imediat dupa insa au inceput problemele. „Am simtit ca motorul intrerupe si am crezut ca s-a inecat. Insa, a doua zi, in timp ce mergeam catre PS2 s-a repetat istoria. Am schimbat bujiile, dar nu s-a simtit nicio diferenta. Am tras concluzia ca presiunea pompei de benzina este prea mica, motorul intrerupand rau cand incepea turbina sa faca presiune. Am vrut initial sa ne oprim pentru a nu risca sa stricam motorul din pricina amestecului sarac, dar apoi am decis sa continuam, sa ajungem in service. Pentru a evita orice risc, am obturat un furtun de vacuum si am mers cele 3 probe cu presiune 0,7, acumuland in acest fel un handicap de 2 minute fata de grupul fruntas”, povesteste Vali.

La intrarea in primul parc de service, Vali si Dan ocupau locul 8. Evident, a fost schimbata pompa de benzina, dar era deja prea tarziu. Au reusit sa recupereze doar o pozitie, astfel ca la finalul intrecerii au acumulat 6 puncte si, cu 34 de puncte in cont, ocupa actualmente locul 5 in clasamentul general. “Ma bucur ca nu am mai abandonat, insa, din pacate, am acumulat destul de putine puncte in economia campionatului. Practic, tinand cont de noul sistem de punctare, putem spune ca pentru noi campionatul s-a terminat. Sigur, inca ne gandim la podium, dar titlul este deja departe. Dar asta este. Ne gandim deja la sibiu, cu bucurie ca incepe macadamul, si cu si mai mare speranta ca vom fi ocoliti de probleme tehnice de-acum incolo”, a incheiat Porcisteanu.