Vlad Cosma si Danny Ungur pe podium

Vlad Cosma si Danny Ungur au terminat Raliul Clujului pe podium la grupa A si, impreuna, au castigat 5.500 Euro in Citroën Racing Trophy Romania. Mihai Lacatus a terminat pe locul 6 si va primi un premiu de 1.000 Euro.

Pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania au adunat la Raliul Clujului, ultima etapa pe asfalt din Campionatul National de Raliuri, 6.500 Euro. Vlad Cosma si Danny Ungur au terminat pe locurile doi, respectiv trei, Mihai Lacatus pe sase, iar Alex Filip a iesit din lupta de la grupa A din cauza unei probleme aparute la transmisia masinii sale.

Vlad Cosma, cel mai tanar pilot inscris in Citroën Racing Trophy Romania, a avut un parcurs excelent, obtinand la Raliul Clujului cel mai bun rezultat din acest sezon. Dupa ce a terminat super speciala de vineri pe pozitia a treia, Vlad Cosma a fost cel mai rapid pe primele doua probe de sambata si, dupa prima bucla, era lider in clasamentul grupei A. Din cauza ploii, pe ultima bucla, Vlad Cosma a pierdut duelul pentru prima pozitie si a terminat Raliul Clujului pe locul secund. „Daca ne uitam la locurile obtinute de noi in acest sezon la grupa A: 5,4,3,2, putem spera sa urmeze si o victorie! La Cluj am fost cei mai buni in Citroën Racing Trophy, dar o victorie la grupa A ar fi fost si mai importanta” a spus Vlad Cosma, care a fost recompensat pentru aceasta clasare cu 3.000 Euro .

Dupa 108 kilometri de proba speciala, Danny Ungur si Toni Avram au terminat Raliul Clujului pe pozitia a treia, performanta recompensata cu 2.500 Euro. “Motorul masinii noastre nu a dezvoltat puterea maxima si am avut probleme pe probele in urcare. In plus, am mai facut si o pana de cauciuc, dar, tinand cont de conditiile foarte dificile din punct de vedere meteorologic, se putea termina si mai rau. Cred ca toti am avut momente cand am fost pe punctul sa sarim in decor”, a spus Danny Ungur, care se afla acum pe prima pozitie intre pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy cu un total de 19 puncte.

Pentru echipajul Mihai Lacatus – Rares Silasi etapa de la Cluj a fost inca una de acomodare cu modelul Citroën C2 R2. „Pentru noi a fost a treia cursa la volanul unei astfel de masini. Mi-ar fi placut sa luam startul si la primele doua etape din 2010, dar nu am avut bugetul necesar. Acum principala mea preocupare este sa gasesc bugetul necesar pentru a lua startul si in etapele pe macadam”, a spus Mihai Lacatus, care a terminat pe locul 6 la grupa A, performanta recompensata in Citroën Racing Trophy cu 1.000 Euro.

Alex Filip, liderul din Citroën Racing Trophy Romania inaintea etapei de la Cluj, a avut un inceput bun, dar dupa patru probe speciale a fost nevoit sa abandoneze cu probleme la transmisia masinii sale. „Speram sa obtinem un rezultat bun la utlima etapa pe asfalt, dar din pacate, dupa 10 raliuri fara probleme tehnice, am fost nevoit sa abandonez. Acum urmeaza sezonul pe macadam unde avem si noi mai multe sanse cu modelul Citroën C2 R2 si voi face tot posibilul sa recuperez din punctele pierdute la Cluj”, a spus si Alex Filip.

Raliul Sibiului, urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri inclusa si in Citroën Racing Trophy, se va desfasura in perioada 15 – 18 iulie.

Laura Antonov – Citroen Romania

www.citroen.ro