O nouă clasare pe podium pentru echipajul Dan Gîrtofan/Mită Lăzărescu – locul 3 la Raliul Târgu Mures

Echipajul brasovean Dan Gîrtofan/Mită Lăzărescu (Subaru N15) a reusit să termine pe locul 3 Raliul Târgu Mures, care a contat ca etapa a treia a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2010. „Giri” si Mită au avut un parcurs fără probleme pe asfaltul muresean, fiind depăsiti la final doar de cei doi piloti  din Ungaria, Csaba Spitzmuller si Gergo Szabo.

Ne-am fi dorit un loc mai bun. Din păcate, nu am putut tine pasul cu masinile Mitsubishi. Probele au fost de foarte mare viteză. Masina noastră a functionat perfect, nu am avut nicio problemă, dar pe proba lungă si pe cele de mare viteză suntem putin lipsisi de puterea pe care o dezvoltă masinile Mitsubishi. Una peste alta, un raliu de foarte, foarte mare viteză, am spus-o i la început. Diferenta s-a făcut,  clar, pe speciala lungă. Acolo, eu pot să spun că am mers 99%, poate mai aveam un pic de rezervă, am mai frânat în anumite portiuni, dar astea nu cred că au dus la asa o diferentă mare. Este un podium, sunt puncte acumulate, mutumim tuturor băietilor, mecanicilor, cei care au pus la punct, perfect, masina. Suntem în ritmul cel bun. Mai avem un pic de lucru, dar cu sigurantă că pentru etapele următoare vom fi si mai bine pregătiti. De asemenea, multumesc celor care sunt alături de noi, partenerilor nostrii, si sper să fie si ei la fel de bucurosi ca noi”, a spus, la finalul raliului, Dan Gîrtofan.

Gratie rezultatului de la Târgu Mures, „Giri” si Mită au rămas în continuare pe podium, pe locul 3, la egalitate cu campionul en titre, Gergo Szabo, aflat pe 2: E bine că suntem acolo, în cărti si avem o încredere mai mare de la o etapă la alta. Cred că putem face o figură si mai frumoasă la următoarele etape. Mită a lucrat si a fost extraordinar si astăzi, chiar pe proba lungă nu mai avea voce. S-a regăsit însă destul de repede si a fost totul bine până la sfârsit”.

Echipajul Dan Gîrtofan/Mită Lăzărescu doreste să multumească partenerilor Alexandrion Grup România, BKP, Mobil 1 prin Lubexpert, Complexul Valea cu Flori, Aro Palace, Auto Kino Brasovdealer Subaru si www.giri-rs.ro pentru sprijinul neconditionat acordat.

Următoarea etapă a CNR Dunlop 2010, Raliul Clujului (ultimul pe asfalt), va avea loc în perioada 25 – 27 iunie.

Bogdan Popescu