Dan Gîrtofan: „Sperăm la un podium și, de ce nu, la mai mult”

Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2010 a ajuns la etapa a 5-a, Raliul Sibiului, care va avea loc, la sfârșitul săptămânii, în orașul de pe malurile Cibinului. Runda de la Sibiu este prima mixtă din campionat, dispunând de probe de macadam, presărate cu porțiuni de asfalt.  Echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu (Subaru N15) merge la Sibiu cu gândul de a micșora diferența de puncte față de Bogdan Marișca, liderul ierarhiei la general. „Am reușit să scriem astăzi (n.r. – miercuri) toate probele. Dobârca am trecut-o chiar de două ori și pot să spun că este o probă bună. Sadu este o specială iarăși frumoasă și de viteză, în vreme ce Gâtul Berbecului, pe prima porținue, lungă de aproximativ 10 km, este foarte foarte dură, cu noroi, cu gropi, toate din cauza viiturilor. A doua trecere nu am mai reușit să o facem pentru că a plouat foarte tare și a venit o viitură care a rupt și drumul de pe Șanta, unde câțiva colegi chiar au rămas blocați. O să încercăm mâine (n.r. – joi) de dimineață să facem rapid două treceri. O să ne aglomerăm un pic, pentru că mâine este și shakedown-ul, dar ne vom descurca”, a spus Dan Gîrtofan.

„Giri” a declarat că etapa sibiană își va confirma și în 2010 renumele de raliu foarte dur: „Cu siguranță va fi un raliu care va tria competitorii. Riscul de pene este foarte mare, iar traseul este foarte dur. Sperăm ca noi să avem un parcurs fără probleme”.

Driver-ul brașovean a mai adăugat că este bine că sunt probe mixte, cu macadam, dar și porțiuni de asfalt: „Chiar mai ai timp să mai respiri pe probele mixte, pe porțiunile de asfalt. Sperăm la un podium la finalul raliului, dacă nu chiar la mai mult”.

Echipajul Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu dorește să mulțumească partenerilor Alexandrion Grup România, BKP, Mobil 1 prin Lubexpert, Complexul Valea cu Flori, Aro Palace, Auto Kino Brașov – dealer Subaru și www.giri-rs.ro pentru sprijinul necondiționat acordat.

Bogdan Popescu

Foto: Cătălin Stoia, simcat.ro