Gergo Szabo castiga in premiera Raliul Sibiului

  • Victorie pentru Szabo, Porcisteanu si Aur pe podium
  • Edwin Keleti, a cincea victorie consecutiva la grupa A
  • Florin Crisan a castigat grupa H
  • Alexandru Pitigoi s-a impus la grupa K

Gergo Szabo, campionul national din 2009, s-a impus fara probleme in Raliul Sibiului. Pilotul maghiar este al cincilea castigator diferit in cele zece editii desfasurate pana acum.

Dupa doua zile pline de actiune, Gergo Szabo a reusit sa-si treaca in cont victoria in Raliul Sibiului, cel mai dur si spectaculos raliu pe macadam din Campionatul National de Raliuri. Pilotul maghiar s-a instalat la conducere inca din prima zi a raliului si nu a mai cedat prima pozitie pana la final. „Sunt multumit ca nu am avut nicio problema tehnica sau de alta natura aici. Am mers destul de prudent, tinand cont de duritatea traseului, cred insa ca se putea merge mai tare, dar chiar nu am vrut sa risc absolut nimic”, a spus Gergo Szabo. Podiumul clasamentului general a fost completat de Valentin Porcisteanu si Titi Aur.

La grupa A, Edwin Keleti a reusit sa-si treaca in cont cea de-a cincea victorie consecutiva din acest sezon si prima pe macadam in 2010. „A fost un raliu extraordinat de frumos chiar daca foarte dur. Am atacat la maximum pe unele probe si cred ca a fost o lupta foarte interesanta la aceasta grupa. Am luat maximum de puncte ceea ce ma face sa fiu extrem de fericit”, a spus si Edwin Keleti. Pe podiumul de la grupa A au mai urcar Danny Ungur si Vlad Cosma, ambii cu masini Citroen C2 R2 Max, Danny Ungur fiind si cel mai bun pilot din clasamentul Citroen Racing Trophy.

Dodo Pitigoi a fost cel mai rapid pilot de la grupa K, iar Florin Crisan s-a impus la grupa H. „A fost un raliu spectaculos si cred ca am reusit sa obtinem puncte importante in incercarea de a face din Raliul Sibiului un eveniment international. Statutul de etapa eveniment in IRC a facut ca aceasta etapa sa fie cunoscuta in Europa si sunt sigur ca anul viitor vom reusi sa atragem aici foarte multi piloti straini”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.