Raliul Sibiului 2010 : Spectacol garantat 100% by Vali Porcisteanu

Raliul Sibiului 2010 a inceput joi 15 iulie si a avut startul festiv in Piata Mare din centrul Mun. Sibiu. Recunoscut in mod unanim drept cea mai dura etapa din Campionatul National de Raliuri , etapa de la Sibiu este totusi cea mai bine organizata si mediatizata de la noi din tara , unul dintre efecte facandu-se vizibil anul acesta, Raliul Sibiului 2010 fiind etapa eveniment in cadrul IRC ( Intercontinental Rally Challenge ) .

Pe langa proba Santa de noapte – unul dintre “ingredientele” acestui raliu din acest an care a dat sarea si piperul competitiei- Vali Porcisteanu a produs o evolutie de senzatie pe ultima proba speciala de sambata, Santa Max 2 , cand la trecerea de pe macadam pe asfalt a incantat spectatorii cu cateva piruete . Cu un avans consistent fata de ocupantul locului 3 – Titi Aur – si  inspirat de Gilles Panizzi de evolutiile in WRC , Vali a mai castigat si de aceasta data cativa fani . El s-a clasat la finalul raliului pe locul 2 la general , grupa N si clasa  N4, apropiindu-se la numai un punct de podiumul clasamentului general al Campionatului National de Raliuri .

Despre evolutia lui Vali la Raliul Sibiului 2010 puteti afla mai multe din interviul de mai jos :

Motorsportnews.roLocul doi  la prima etapa de macadam din acest sezon,  esti multumit de rezultat?

Vali Porcisteanu : Sunt in primul rand fericit ca am reusit sa ajung la finalul unui raliu atat de dur si mult mai lung decat de obicei. Obiectivul principal am reusit sa-l atingem si am si obtinut un loc 2 foarte bun pentru moralul nostru cam zdruncinat dupa cele 3 etape de asfalt consecutive pline de ghinioane.

Motorsportnews.ro : Cum a decurs Raliul Sibiului 2010 pentru tine ?

Vali Porcisteanu : Am avut un start bun pe superspeciala de debut. In masina am avut impresia ca voi pierde timp datorita glisadelor exagerate din cauza lipsei de aderenta, dar se pare ca m-am inselat. Asteptam cu nerabdare startul pe Dobarca, aceasta fiind cam singura proba unde ma puteam bucura de adevaratul pilotaj pe macadam. Din pacate praful ramas de la concurentul din fata ne-a incurcat in cateva portiuni si chiar in unele dintre ele pot spune ca am riscat avand vizibilitate zero. Ma bucur ca la a doua trecere s-a luat decizia mariri timpului de start la 2 minute, dar nu reusesc sa inteleg de ce mereu trebuie sa avem de suferit si nu se realizeaza din prima ca la macadam sunt mereu probleme cu praful.

Motorsportnews.ro: Cum ti s-a parut proba de noapte Santa , ti-ar placea sa mai fie si in alte raliuri probe de noapte?

Vali Porcisteanu : Santa pe noapte am mai parcurs-o si in 2004 dar in varianta lunga.

A fost in schimb prima mea proba de noapte parcursa cu o masina integrala. Evolutia pe noapte nu a fost una foarte buna, cred ca am fost prea precaut pe alocuri si am lasat acolo cateva secunde bune. Ar fi interesant sa mai avem probe de noapte, dar oricum farmecul Santei pe noapte nu-l va avea nici o proba niciodata!

Motorsportnews.ro: Am vazut ca nici tu nu ai scapat fara probleme tehnice ? Care au fost mai exact ?

Vali Porcisteanu : Mi-am propus ca pe portiunile foarte rele de pe Gatu’ Berbecului si Santa sa fiu foarte atent pentru a evita orice risc de pana si nu numai. Pe ultima trecere pe Santa Max nu stiu ce si unde am atins, dar am reusit sa stramb un brat pe stanga spate…

httpv://www.youtube.com/watch?v=8JLWTJpknr0

Motorsportnews.ro: Ai aruncat fanii in “aer” cu cele trei piruete de la cabana Curmatura la a doua trecere pe Santa Max, a fost ceva premeditat sau asa ai actionat pe moment?

Vali Porcisteanu : Ma gandisem dinainte sa fac ceva frumos pentru publicul prezent pe probele speciale dar nu stiam exact unde as avea loc. Am zis s-o fac la intersectia pe asfalt la a doua trecere avand oricum avans destul de mare fata de locul 3. Sincer am avut ceva emotii din cauza ca masina se comporta ciudat si a trebuit sa merg toata coborarea pe Santa incet nestiind exact ce se intampla. Am aflat despre bratul stramb abia in stop eu crezand initial ca as avea un inceput de pana.

Motorsportnews.ro : Urmeaza Tara Barsei ti-ai propus vreun obiectiv pentru aceasta etapa?

Vali Porcisteanu : Principalul obiectiv ar fi cam acelasi ca la Sibiu, sa terminam etapa fara sa avem probleme tehnice. Din pacate mai avem sanse doar la un loc trei la final de sezon si daca vom fi ocoliti de probleme nu cred ca va fi greu de obtinut.

Astazi la ora 18:00 Vali Porcisteanu va fi invitat la emisiunea “6 Vine Presa ” la postul de televiziune B1 Tv

credit foto 2 : RaliulSibiului.ro

3 thoughts on “Raliul Sibiului 2010 : Spectacol garantat 100% by Vali Porcisteanu”

  1. felicitari!

    am fost unul din spectatorii privilegiati care au asistat la acele cerculete!

    multumim Vali!

    Rar vezi asemenea momente la raliuri!

  2. Daaaa !!!! Bestial, Multumim Vali !!!

    Nu regret ca am ales acel loc pt a vedea cursa 🙂

    Sper ca la anul sa ai avans vreo 5 minute fata de locul urmator 🙂

Comments are closed.