Cand a trecut ? Parca a fost ieri !

  • .Raliul „de macadam” al Brasovului implineste, la finele lunii august, 5 ani
  • · Start, pentru imagine si spectacol, in capitala Romaniei
  • · Se anunta un spectacol de zile mari in triunghiul forestier „Rentea”

Evident ca poetul George Toparceanu nu a avut de a face cu raliurile cand a scris versurile de mai sus. Sigur insa, ele, versurile, se potrivesc istoriei acestui raliu. In perioada 26-27 august se va da startul, pentru a cincea oara, unui raliu care, in 2006, a avut rol de suplinitor. Istoria organizarii acestui raliu are un inceput extrem de incarcat cu semnificatii”, a spus Bela Stoica, presedintele clubului Auto Blic, grupare care, in 2006, a primit „sarcina”   sa organizeze prima editie a raliului Tara Barsei. „Imediat dupa ce ultimul participant a trecut linia de sosire, l-am sunat pe domnul Bogdan Militaru, directorul SEAT Romania, sa-i multumesc pentru sprijinul acordat, iar raspunsul lui a fost: <<La anul, te rog, sa-l propui in calendarul competitional oficial al sezonului>>.  A fost pentru prima data in cariera mea de organizator cand un partener (sponsor) mi-a spus, cu un an inainte, ca vom continua colaborarea. Atunci am inteles ca perioada de raliu suplinitor a trecut si ca s-a nascut un frate mai mic al <<Raliului Brasovului>>”, a incheiat Bela Stoica.

Seat s-a „incaltat” cu Dunlop

Un raliu care sa faca traditie”, a trasat sarcinile domnul Bogdan Militaru, director general SEAT Romania. Si, alaturi de organziatori, s-a apucat si domnia sa de treaba, in sensul ca la editia a doua a raliului automobilul SEAT a venit „incaltat” cu anvelope DUNLOP si marca Raliul „Tara Barsei Dunlop–SEAT” a fost inregistrata la Brasov pentru multi ani inainte. „Cand am primit propunerea sa ne alaturam sustinerii acestui raliu, eram deja parteneri oficiali ai Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si nu am stat pe ganduri sa devenim si sustinatorii unui eveniment girat de un partener puternic – am numit compania SEAT Romania si de un organizator despre a carui capacitate stiam numai lucuri pozitive in urma unor colaborari anterioare”, a precizat Alina Mihaescu – Marketing manager Romania & Bulgaria Goodyear Dunlop Tires Romania.

Imagine si show la Bucuresti

Consecventi ideii conform careia „la fiecare editie sa propunem ceva nou”, organizatorii propun pentru a cincea editie a Raliului „Tara Barsei Dunlop–SEAT”, un prolog de gala: Superspeciala Baneasa Rally Show. Astfel, dupa Brasov, Pitesti, Targu Mures si Cluj Napoca vine randul si Bucurestiului sa–i aiba ca oaspeti pe cei mai buni piloti de raliu ai tarii. „Toata lumea stie ca acest raliu s-a nascut ca sa inlocuiasca o etapa care urma sa fie organizata la Bucuresti. Ne-am gandit, ca la cinci ani de la aceea intamplare, sa ne intoarcem in capitala pentru un show automobilistic de gala”, a raspuns Bela Stoica la intrebarea „De ce la Bucuresti?”. Si a continuat: „Lasand gluma la o parte, trebuie sa spunem ca acest format de rally show, lansat  in 2008 tot la Raliul << Tara Barsei Dunlop-SEAT>> si oficializat in 2010 de FRAS, nu trebuia sa lipseasca din capitala. Este necesar sa gasim solutii pentru promovarea acestui spectaculos sport, iar capitala este una dintre solutii”.

Prin urmare, vineri, 27 august, capitala tarii va fi „ocupata” de peste 50 de echipaje de raliu si masinile lor minuntate intr-un show care mai cuprinde curse demonstrative de karting, masini de epoca, drift, motociclism viteza si multe alte surprize.

„Baneasa Rally Show”, prima proba speciala a Raliului „Tara Barsei Dunlop-SEAT”, va avea loc la Baneasa Shopping City.

Spectacol in triunghiul forestier „Rentea”

Raliul va continua, sambata, 28 august, la baza din Brasov, in imprejurimile caruia se vor desfasura 7 probe speciale (doua bucle de cate trei si patru probe), avand ca punct de plecare si de sosire localitatea Azuga.

Revin, asadar, in harta Raliului „Tara Barsei Dunlop-SEAT” probele speciale Sacele – Azuga (24,7 km), Azuga – Predeal (14.2 km), dar si una nou, Azuga – Cabana Susai (7,9 km). Aceste probe sunt extrem de spectaculoase si, mai ales, foarte accesibile pentru publicul dornic de senzatii tari.

Gazdele de la Brasov

Gazda raliului in Brasov este, conform traditiei, Magnolia Shopping Center, locatie de unde se va startul zilei de sambata si unde, la lumina reflectoarelor, vor fi sarbatoriti invingatorii celei de a cincea editii a Raliului „Tara Barsei Dunlop-SEAT”.

Participantii, oficialii si de ce nu, fanii sositi din tara vor fi gazduiti la preturi mai mult decat generoase de Hotel „RAMADA” Brasov situat pe „traseul” raliului (pe DN1 intrare in Brasov). „Ne bucuram sa fim gazduim un eveniment de anvergura nationala cum este o etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop si vom fi bucurosi ca oaspetii nostri care vor sosi la noi cu acest prilej sa revina cu placere in hotelul Ramada Brasov si cu alte ocazii,  a precizat Catalin Voicu – General Manager Hotel „Ramada” Brasov.

Partenerii Raliului „Tara Barsei Dunlop-SEAT”

Raliul „Tara Barsei Dunlop–SEAT” este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Brasov, Primariei Sacele , Regiei Publice Locale a Padurilor Sacele, Regiei Nationale a Padurilor ROMSILVA – Directia Silvica Ploiesti, Inspectoratelor Judetene de Jandarmi Brasov si Prahova, Inspectoratelor Judetene de Politie Brasov si Prahova, Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta Brasov si Prahova.

Raliul „Tara Barsei Dunlop – SEAT” este sustinut de Goodyear Dunlop Tires Romania si SEAT Romania, in calitate de parteneri oficiali, Baneasa Shopping City, Hotel Ramada Brasov, Policolor SA (KLAR), Espavo Brasov in calitate de parteneri.

Informatii despre pregatiri sunt disponibile zilnic  pe www.autorally.ro si www.raliulbrasovuui.ro

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa contactati organizatorii la adresa: [email protected]

Dan Craciun

Raliul Tara Barsei „Dunlop SEAT”

Ofiter de presa

Tel: 0721/224.482

Mail: [email protected]