Start in 2010 pentru Vali Porcisteanu

A devenit o obisnuinta ca Brasovul sa deschida balul raliurilor interne. Nu face exceptie nici acest an, onoarea de a reprezenta etapa cu numarul unu a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2010 revenindu-i lui „Tess Rally 2010”. Asistam si la un moment aniversar, pentru ca se implinesc 40 de ani de raliuri la Brasov, chiar daca aceasta este doar editia cu numarul 39 a competitiei (anul 2000 a fost unul de pauza).

Vali Porcisteanu si Dan Dobre iau startul din postura de castigatori ai ultimei editii. Succint, povestea intrecerii din 2009 de la Brasov este simpla. Perechea Porcisteanu/Dobre a terminat pe prima pozitie ziua intai, iar in cea de-a doua, in care programul prevedea cele doua treceri, dus-intors, pe celebra Babarunca, au bifat doua scratch-uri, demonstrand ca merita cu prisosinta victoria. Era primul succes in ierarhia absoluta pentru Vali si Dan si, pana la acest moment, unicul din palmaresul celor doi.

Revenind la editia din acest an, firesc, echipajul Porcisteanu/Dobre isi propune reeditarea succesului de anul trecut. Sarcina lor nu este insa una lejera, dupa cum declara si Vali: „Dupa evolutia avuta in sezonul 2009, cu siguranta obiectivul pe care mi l-as propune pentru 2010 ar fi castigarea titlului de campion national. Avand insa in vedere situatia financiara- deocamdata nu am asigurat bugetul pentru acest sezon-  va fi greu de tinut piept concurentei, mai cu seama ca o multime dintre rivali au anul acesta sustinerea unor parteneri importanito. Masina trebuie revizuita corect dupa fiecare etapa asta insemnand cheltuieli mari. Va fi frustrant sa te gandesti ca poti merge mai tare si esti in stare sa te bati pentru primul loc, dar ti-e frica sa nu cedeze ceva si abandonezi sau ca nu poti avea anvelope noi atunci cand ai nevoie”.

La Brasov insa, Vali si Dan vor trage tare. „Masina este revizuita, noi ne-am intrat in mana, iar la recunoasteri am descoperit ca probele speciale sunt in conditii bune, putine fiind locurile in care ai ce sa le reprosezi. Telul nostru este sa obtinem cel putin un loc pe podium, iar daca avem si un pic de sansa, sa ne batem pentru a doua victorie consecutiva in acest raliu”, a precizat Vali.