Lipește-te de #valiporcișteanu! În 11 iunie, la AFI Palace Cotroceni!

Vali Porcișteanu revine. Alături de voi!

 

Vali Porcișteanu, ultimul român campion absolut, se pregătește să ia din nou startul în Campionatul Național de Raliuri. Și o face printr-un proiect unic, atipic și la fel de spectaculos precum maniera sa de pilotaj.

Lipeste-te de Vali Porcisteanu

Vali Porcișteanu a intrat deja în cartea de istorie a raliurilor din România. Este cel mai tânăr câștigător al titlului național absolut și singurul pilot recompensat cu un trofeu la care râvnesc inclusiv nume de referință pe plan continental, Colin McRae Flat Out Trophy. În plus, este ultimul român care a triumfat în competiția națională.  Aceste succese, dar și stilul stilul său aparte de pilotaj și atenția specială pe care a acordat-o mereu publicului, au fost ingredientele liantului dintre Vali și fani, legătura dintre ei cimentându-se la fiecare apariție pe probele speciale sau în explozive momente de show la evenimentele la care a luat parte.

 

Motorsportul este însă o disciplină care își devorează rapace vedetele. Dar pentru că nu le poate priva de valoare și abilități, le pune un bir ucigător. Bani, mulți bani. An de an. Pentru a rămâne în vârf trebuie să ramâi permanent conectat la progresul tehnologic, iar bugetul indispensabil performanței este cuantificat în cifre cu multe zerouri. Un adevăr pe care l-au cunoscut deja, în 2014, și fanii care au privit în zadar pe probele speciale așteptând spectacolul oferit de Vali.

 

Punct. Și de la capăt

Îmi este foarte dor de senzațiile trăite pe probele speciale atunci când lupta se dă la secunde sau chiar zecimi de secundă. Deși am mai fost prezent sporadic la diverse etape sau evenimente speciale în calitate de “show man”, îmi doresc să fiu “aruncat” din nou în lupta cu secundele în vederea obținerii unei performanțe de top, așa cum am făcut-o în urmă cu câțiva ani”, mărturisea recent Vali Porcișteanu.

 

Este limpede că din punct de vedere sportiv revenirea în competiții necesită doar fine reglaje. Dar bugetul… O ”construcție” realizată cu numai câțiva piloni importanți este imposibil de ridicat în această perioadă. Și-atunci? A glisat rapid și s-a înscris pe o altă trasă. Atipică. Precum maniera sa de pilotaj.

 

Lipește-te de #valiporcișteanu!

 

Ne întoarcem puțin în timp. În 2005, Vali Porcișteanu intra cu pași apăsați în lumea raliurilor din România. Sigur, Citroen Saxo VTS nu reprezenta o mașină de top, însă acea bijuterie mignonă i-a permis să urce pentru întâia dată pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Se întâmpla la Raliul Maramureșului, acolo unde Vali și-a trecut în cont prima poziție în ierarhia N 1.6.

Porcisteanu

La mii de kilometri distanță, Alex Tew, un britanic originar din Wiltshire, avea alte obiective. Să studieze la o Universitate de prestigiu. Viza și el, ca și Vali în motorsport, performanța, iar obstacolul era reprezentat de bani. A avut o idee care s-a dovedit genială. A conceput un site, The Million Dollar Page, a împărțit pagina de gardă cu grid-uri și a anunțat că va vinde fiecare pixel, în blocuri 10×10, pentru un dolar. Cumpărătorii aveau dreptul să folosească spațiul achiziționat după bunul lor plac. Site-ul lui Alex a devenit un fenomen și în scurt timp fiecare bucățică rămasă liberă a devenit obiectul unei licitații. Crowdfunding-ul intra într-o nouă eră.

 

Un deceniu mai târziu, ideea lui Alex Tew stă la baza unei premiere pentru motorsportul românesc. Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să-și promoveze imaginea sau să susțină echipajul #125 în sezoanele 2015-2016, mașina a fost împărțită în spații publicitare pătrate cu o suprafață de 10×10 cm. Se poate ”lipi” oricine, pentru că suma per unitate este extrem de accesibilă, iar conceptul permite posibilități nelimitate de personalizare a pachetelor dedicate partenerilor. Detaliile campaniei sunt disponibile pe site-ul oficial al campionului din 2011: http://valiporcisteanu.com/campanie/

 

Start!

 

Oficial, campania ”Lipește-te de #valiporcișteanu” va demara pe 11 iunie, în cadrul unui show găzduit de AFI Cotroceni. Însă acest demers a demonstrat că are deja priză. Sibiu Rally Challenge, festivalul sporturilor cu motor care în 2015 include și Raliul Sibiului, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri, este primul partener. Organizatorii Raliului Sibiului au decis să promoveze ediția din 2015 și pe mașina campionului din 2011, dar și să-l susțină pe cel mai popular pilot român în încercarea acestuia de a găsi bugetul pentru acest sezon. ”Campania Lipește-te de #valiporcisteanu a luat startul… și nu oriunde, ci la Sibiu, un loc special pentru mine, unde în 2013 mi-am trecut în palmares prestigiosul Colin McRae Flat Out Trophy în cadrul etapei din Campionatul European de Raliuri. Abia aștept să revin pe probele de la Sibiu, dar nu numai, și să ofer publicului show-ul unic de care are atâta nevoie. Mulțumesc organizatorilor de la Sibiu și tuturor celor care și-au manifestat deja intenția de a se “lipi” de mine în sezonul 2015”, a spus Vali Porcișteanu, care va fi prezent la ediția din acest an a Raliului Sibiului.

 

One thought on “Lipește-te de #valiporcișteanu! În 11 iunie, la AFI Palace Cotroceni!”

Comments are closed.