Vali Porcisteanu isi doreste titlul de Campion National la Raliuri in 2010

Vali Porcisteanu este castigatorul de anul trecut de la Brasov si vine dupa un sezon 2009 foarte bun , terminand campionatul pe locul 4 in clasamentul general, desi a avut parte si de trei abandonuri. Poate cea mai buna performanta de anul trecut este calificarea in finala Pirelli Star Driver din Austria, unde a avut parte de ghinion cat pentru intreaga sa cariera. Simpla sa prezenta in aceasta intrecere a fost o premiera pentru pilotii din Romania si pentru aceasta merita felicitat.

Dupa mai bine de sapte ani de participari constante in Campionatul National de Raliuri , Vali Porcisteanu se confrunta cu probleme specifice vremurilor pe care le traim  : criza financiara. Desi am incercat sa nu-i acordam prea multa atentie acestei crize, se pare ca suntem bagati in seama fara acceptul nostru.

Ce a mai facut Vali Porcisteanu de la sfarsitul sezonului 2009 , care sunt problemele cu care se confrunta si ce isi doreste pentru 2010 puteti afla in interviul de mai jos :

Motorsportnews.roSe apropie cu pasi rapizi Raliul Brasovului Tess . Vei fi prezent ? Exista vreo schimbare in componenta echipei ?

Vali Porcisteanu : Incercam sa facem tot posibilul. Momentan nu avem nici un sponsor, singura varianta ramasa, ca si in trecut, este tot cu “bani de acasa”…

Din pacate criza financiara a afectat si sectorul nostru de lucru si trecem printr-o perioada foarte dificila. Sincer n-ar mai trebui sa ma gandesc la alergat in astfel de vremuri “grele”, dar in acelasi timp ma gandesc ca trece timpul, eu stau pe bara si nu e deloc bine pentru viitorul meu. Trebuie sa gasesc o varianta sa fiu prezent la start si in acest sezon, desi de multe ori ma tot gandesc…, la ce bun tot acest efort si atatia bani cheltuiti?!?

La finalul sezonului 2009 aveam ganduri si sperante sa facem pasul catre un model S2000… Am ajuns in Martie 2010 si suntem in imposibilitatea de a lua startul cu o masina pe care de bine de rau o avem in garaj…

Dan mi-a fost alaturi din 2003 si cu siguranta imi va fi si in 2010…

Motorsportnews.ro: Cum ti se pare hotararea de devansare a startului sezonului 2010 ? A fost benefica pentru tine ?

Vali Porcisteanu : Teoretic ar trebui sa fie benefica pentru toata lumea. Pe mine personal nu m-a ajutat in nici un fel, doar ca am mai sperat putin… Sunt tare curios cati se vor alinia la startul sezonului 2010.

Motorsportnews.ro : Ce noutati poti sa ne oferi  din perioada asta lunga de pauza ?

Vali Porcisteanu : Incepand cu 2010 am luat parte la cateva evenimente. Am fost alaturi de Alina Bunica si Gergo Szabo la lansarea noului Opel Astra, dupa care am mai fost invitat la lansarea noului Chevrolet Spark. Ca si in 2008 am fost din nou prezent la 4Tuning days organizat la Romexpo, cu gandul de a mai “trezi” putin interesul oamenilor si pentru motorsport. Saptamana trecuta am participat la un eveniment caritabil in club Twice alaturi de Alina Bunica, Andreea Necula, Andrei Mitrasca, Claudia si trupele Amadeus si Rallsa pentru a ajuta o tanara bolnava de lupus.

Motorsportnews.ro:Cum stai cu bugetul ? Cum crezi ca te vei descurca de-a lungul acestui campionat ?

Vali Porcisteanu : Despre un “buget” cu siguranta nu poate fi vorba… Poate doar printr-o minune… Dupa cum am spus incercam sa fim prezenti la Brasov dar nu pot spune nimic despre restul sezonului.

Motorsportnews.ro : Care sunt obiectivele pentru Raliul Brasovului ? Dar pentru intreg campionatul ?

Vali Porcisteanu : Dupa evolutia avuta in sezonul 2009, cu siguranta obiectivul pe care mi l-as propune pentru 2010 ar fi castigarea titlului de campion national.

Avand in vedere situatia financiara va fi greu de tinut piept concurentei. Masina trebuie revizuita corect dupa fiecare etapa asta insemnand cheltuieli mari. Va fi frustrant sa te gandesti ca poti merge mai tare si esti in stare sa te bati pentru primul loc, dar ti-e frica sa nu cedeze ceva si abandonezi sau ca nu poti avea anvelope noi atunci cand ai nevoie…

credit foto : Thomas Campean – www.rallyphoto.ro

PS : Multumesc Raluca  – www.rallymax.ro