Vremea celor tineri

Formula1 este in revenire de spectacol. Regulile noi ii ingradesc pe piloti de pe o parte dar ofera noi puncte de atractie pe de alta parte. Vettel merge pe urmele lui Schumacher si pare ca vrea sa stabileasca noi recorduri. Mai e mult pana departe dar pana acum e in grafic.

 

In WRC, Mini se pare ca tinteste la mai mult decat o simpla participare de teste si spera ca anul viitor sa fie reprezentata de nu mai putin de zece masini. Deja numarul celor se stie sigur ca vor concura cu un Mini este satisfacator.

 

In BTCC, vor aparea doua exemplare noi in campionat. Doua Insignia mai precis. Prin cautarile mele pe lista masinilor cu omologate FIA am gasit si acest model si chiar am zabovit putin pe ganduri. Cum ar arata un Insignia pragatit de curse. Ei bine, acum o sa stiu.

 

Mihai Marinescu a facut rost de bani pe ultima suta de metri si va concura la Silverstone. L-au ajutat chiar autoritatile din Romania. Din Bucuresti si din Brasov. Ceea ce e un pas inspre normalitate. A stabilit timpi excelenti in teste si e unul dintre cei care merita sa-si continue cariera. Da, domnule, imi place mult stirea asta!

 

In Romania, Vali Porcisteanu a castigat prima etapa de raliuri. Alina Bunica a facut o figura frumoasa de asemenea. Am vazut-o chiar si la televizor stand de vorba cu Mbela. Care a avut o emisiune si cu Andrei si Silviu Dumitrescu. Dunlop se implica in activitati de educare a tinerilor fata de tot ce inseamna sport cu motor. In plus, se va organiza un campionat regional de viteza in coasta pentru care exista deja un interes mare. Etapa de coasta de la Campulung se va desfasura pe un traseu nou. Anul asta vor fi multi debutanti la coasta care isi pregatesc de zor masinile … iar eu mi-am gasit sponsori pentru inceputul de sezon.

 

Asadar, e vremea celor tineri! Motorsportul, asa cum il vad eu, prinde din nou contur. Nu prea e consecvent, e vesnic in reorganizare. Te poate lua foarte usor pe nepregatite. Multi sunt lasati in urma, altii vin entuziasti. Vor abandona si din cei noi dar competitiile vor ramane. Cateodata vad doar piedici, politici si interese. Azi insa vad potential, energie, speranta si mult efort. Avem nevoie si de zile ca aceasta, nu-i asa?

3 thoughts on “Vremea celor tineri”

    1. Asta sper. Inca sunt la stadiul de promisiuni. Dar sansele sunt mari. :)))

Comments are closed.