Antony Ply The Crazy Franceszulé-interviu in exclusivitate pentru Romania

Faptul ca driftul a devenit in Romania un sport care se bucura de tot mai multi spectatori si se afla intr-o continua crestere este un lucru cert. Pe langa participarile pilotilor romani la competitiile de drift din Europa in acest an, pilotii de drift straini au fost si ei prezenti in campionatul national de drift din tara noastra.

Poate unul dintre cei mai cunoscuti drifteri straini si care a participat la doua evenimente in acest an in Romania, este francezul Antony Ply, care a reusit sa castige respectul si admiratia publicului roman prin evolutiile sale spectaculoase. “The Crazy Franceszulé” asa cum ii place lui sa isi zica, a reusit o clasare pe locul 5 in campionatul de drift “King of Europe” in acest an.

Ce ganduri are acesta pentru 2011 si cum s-a simtit in Romania in acest an puteti afla din interviul acordat de acesta site-ului nostru.

Motorsportnews.ro: Cand ai inceput sa participi in competitiile de drift si cu ce masina?

Antony Ply: S-a intamplat acum doi ani cand am inceput driftul cu un BMW E30 325 (ursulet-ul).

Motorsportnews.ro: De ce drift si nu alte competitii de motorsport?

Antony Ply: Inainte de a ma apuca de drift am avut un Renault Super 5 GT Turbo cu care alergam mai toata saptamana pe circuit, dar in final imi doream ceva mai multa actiune asa ca mi-am luat o masina de zi cu zi un BMW cu care am inceput usor usor driftul.

Motorsportnews.ro: Spune-ne cateva cuvinte despre masina cu care concurezi in prezent Nissan Skyline si ce planuri ai cu ea pentru noul sezon?

Antony Ply: Da in acest moment alerg pe un Skyline R32 din 1992, caruia i-am schimbat motorul original cu un V8 4.0l de BMW pozitionat acum cu 17 cm spre mijlocul masinii si coborat 10 cm, suspensia a fost inlocuita cu o suspensie Zenky, roll-cage in 10 puncte, geamuri de plexiglas, aripi din fibra de sticla si scaune din fibra de sticla. Pentru 2011 Skyline-ul va suferi unele modificari la rollcage, evacuare si voi schimba motorul cu alt V8 de 4.4l de BMW care va suferi o remapare MOTEC si sper sa obtin 350 cp si un cuplu de 550 Nm.

Motorsportnews.ro: Ai fost prezent la 2 etape in Romania in acest an, cum ti s-a parut organizarea si nivelul pilotilor romani de drift?

Antony Ply: Nivelul pilotilor romani este foarte bun, dar le-ar trebui mai mult antrenament pentru ca multi dintre ei participa doar la competitii. Etapa de la Brasov organizata de Gabi Onofrei si Gabi Tomescu a fost foarte bine organizata si a fost weekend-ul in care m-am simtit cel mai bine, cred ca a fost cel mai frumos weekend al meu din acest sezon. Imi pare rau ca nu am putut ajunge si la Suceava datorita logisticii, am fost foarte dezamagit.

Motorsportnews.ro: In ce campionate de drift iti doresti sa participi in 2011?

Antony Ply: Am planuri mari pentru 2011 vreau sa particip in campionatul de drift KOE, campionatul din Ungaria, campionatul din Grecia si campionatul din Romania, deci cam in toate campionatele din Europa de est asa ca am planuri mari pentru 2011.

Motorsportnews.ro: Beneficiezi de sustinerea vreunui sponsor sau esti pe cont propriu?

Antony Ply: Din pacate nu am niciun sponsor, sunt singur singurel, imi schimb singur pneurile, verific motorul, conduc din Franta pana la etape, am alaturi de mine un prieten bun care ma insoteste si e fotograf. Toti banii mei se duc pe drift, pentru mine nu este un sport, este un stil de viata.

Motorsportnews.ro: Fanii driftului din Romania au inceput deja sa te cunoasca, daca vrei sa le adresezi cateva cuvinte acum ai posibilitatea?

Antony Ply: Romania este o tara frumoasa, intentionez sa vin la evenimente asa cum am zis in 2011 si vreau sa multumesc tuturor fanilor driftului din Romania.  The Crazy Franceszulé is back for 2011 !!!! kiss you !! WOOPWOOOOPPP

Multumim pentru fotografii: Catalin Oprea www.pov.ro

film by EVLSantos