Gabriel Onofrei – A.R.D nu a fost contactata de niciun reprezentant al FRAS

Gabriel Onofrei a inceput organizarea campionatului de drift inca din anul 2010. In acest al treilea an consecutiv, Asociatia Romana de Drift, deci mare atentie Asociatia nu Federatia pentru ca inca acest lucru este confuz pentru unii, va organiza campionatul de drift GTT Drift Series. Au existat tot felul de discutii ca de ce se intituleaza Campionatul National de Drift al Romaniei, insa cert este ca era singurul campionat si Gabi Onofrei a fost cel care a sustinut prin propriile puteri acest campionat care, cu bune sau cu rele, a existat si a dus practic la o dezvoltare a fenomenului, lucru pe care trebuie sa-l recunoastem. Locatiile de desfasurare insa de cele mai multe ori au facut ca acest campionat sa nu fie la un nivel foarte inalt, pilotii lovindu-se de aceasta lipsa a locatiilor  in campionatele externe unde au participat cu diferite ocazii.

 

Anul trecut, in toamna, Nicolae Serbu a organizat la Bucuresti Drift Grand Prix, un eveniment foarte frumos de altfel cu multi piloti straini care erau la un nivel foarte ridicat de pregatire. Cei cativa romani care au luat parte s-au trezit in alt film, lucru de asteptat datorita nivelului slab de care va spuneam mai sus. Problema a fost insa ca aceasta etapa, voit sau nu, sa aiba loc in aceeasi perioada cu etapa din campionatul intern a lui Gabi Onofrei. Niciunul dintre organizatori nu a vrut sau nu a putut sa schimbe datele de desfasurare si pilotii s-au trezit in ipostaza de a aleage unul din cele doua evenimente. Deoarece multi au ales sa vina la Bucuresti, Onofrei a luat decizia de a-i exclude din intregul clasament al campionatului pe “tradatori”, desi nu exista vreo reglementare in acest sens in regulament. Pana la urma este alegerea pilotului unde participa. In final Onofrei si-a recunoscut barbateste greseala introducand inapoi in clasament pilotii exclusi.

 

FD1 inseamnaFormula Drift One, noua competitie marca Nicolae Serbu, cel care se afla in Comisia de Drift a FRAS. De asemenea Serbu si Onofrei au mai incercat o colaborare prin toamna anului trecut inainte de organizarea Drift Grand Prix, ei dorind atunci sa organizeze o etapa comuna care sa fie pe post de finala a campionatului organizat de Onofrei. Acest lucru nu s-a intamplat si a iesit ce v-am expus  mai sus. Acum iarasi se pare ca se doreste o “unificare” a campionatelor, insa pana nu este facut public acest lucru ramanem reticenti la auzul acestor vorbe. Si da, primele doua etape se vor SUPRAPUNE din nou, daca nimic nu se schimba. Iata ce a avut Gabriel Onofrei sa ne declare despre infiintarea Comisiei de Drift in cadrul FRAS:

 

 

Motorsportnews.ro:  Pe 6 martie a fost anuntat printr-o simpla postare pe siteul FRAS, infiintarea comisiei de drift si calendarul campionatului national organizat sub egida aceleeasi federatii. Ce parere aveti despre acest lucru?

 

Gabriel Onofrei: Si noi am luat la cunostinta despre acest lucru ca despre o simpla stire, si nu cred ca este cazul sa comentam acest lucru.

 

 

Motorsportnews.ro:   Inainte de a se face acest anunt ati fost contactat in vreun fel de cei de la FRAS sau de catre actualii membrii ai comisiei in vederea unei colaborari? Daca da, ce s-a intamplat de nu faceti parte din aceasta comisie tinand cont ca aveti destula experienta cu organizarea unui astfel de campionat?

 

Gabriel Onofrei: Asociatia Romana de Drift nu a fost contactata de nici un reprezentant al FRAS, in schimb a avut loc o intalnire intre reprezentantii Asociatiei si ai comisiei de drift a FRAS-ului, care este alcatuita din 4 piloti ai Asociatiei Romane de Drift si un alt reprezentant al FD 1, unde s-a discutat in vederea unui protocol pentru a face un singur campionat si nu de a destrama eforturile facute de Asociatie pana acum. Dar in final am cazut de acord doar asupra datelor desfasurarii etapelor Campionatului National de Drift sub egida Asociatiei Roamne de Drift.

 

 

Motorsportnews.ro:   Probabil vor exista niste taxe de obtinere a licentelor FRAS pentru piloti, in campionatul GTT Drift Series ce taxe se platesc pentru a putea participa?

 

Gabriel Onofrei: In cadrul FRAS, dupa cum bine stiti, se platesc licente si taxe de insriere in orice fel de competitie sportiva automobilistica. In cadrul campionatului organizat de Asociatia Romana de Drift nu a existat nici un fel de taxa pentru sportivi si nici nu va exista, dimpotriva, pilotii au fost de multe ori premiati cu bunuri materiale si sprijiniti  pentru prezenta lor in campionat.

 

 

Motorsportnews.ro:   Cine va arbitra in acest an etapele organizate de dumneavoastra?

 

Gabriel Onofrei: Anul trecut arbitrajul Campionatului National de Drift a fost asigurat de o echipa de profesionisti, beneficiind si de un echipament electronic de ultima ora care a creat o departajare justa a valorilor, lucru care se va intampla si in acest an.

 

 

Motorsportnews.ro:  Anul trecut ultima etapa de la Iasi s-a suprapus cu etapa organizata la Bucuresti langa Casa Poporului, iar pilotii care nu s-au prezentat la Iasi au fost descalificati din clasamentul general GTT Drift Series. Se va intampla la fel si in acest an cu pilotii care vor participa in campionatul organizat sub egida FRAS, mai ales ca iarasi se vor suprapune 2 etape?

 

Gabriel Onofrei: Pilotii care nu s-au prezentat la Iasi, la finala, nu au fost descalificati , punctajele luandu-se in considerare, in schimb premierea a fost facuta cu cei prezenti. Nu avem cunostinte in ceea ce priveste organizarea vreunui campionat, sau etapa din partea FRAS , discutiile purtate pana in momentul de fata fiind cu reprezentantul oficial al FD 1 cu care s-a semnat si un protocol, unde s-a stabilit un calendar in care etapele sa nu se suprapuna, de asemenea nici cu etapele din calendarul international.

3 thoughts on “Gabriel Onofrei – A.R.D nu a fost contactata de niciun reprezentant al FRAS”

  1. cum adica dl Onofrei n-a fost contactat de nimeni de la FRAS da zice ca s-a intalnit cu membrii comisiei FRAS? Mazilu zicea ca l-a sunat Dragan pe Onofrei… io nu stiu ce sa mai cred

  2. io vad pe site la frdrift ca au etapa in aceeasi zi si in acelasi loc cu prima etapa a campionatului anuntat de FRAS.
    Si dl Onofrei e la asociatia de drift si fondator de federatia de drift? e in doua locuri? sau sunt fras, frdrift si ard?

Comments are closed.