De vorba cu Dragos LLI despre Campionatul national de drift si al sau Nissan Silvia S14

Incepand de astazi www.motorsportnews.ro impreuna cu www.69hai.ro va vor introduce in lumea driftului de la noi din tara, printr-o serie de interviuri cu cativa dintre pilotii practicanti ai acestui sport care se afla pe o trasa ascendenta si care se bucura de o atentie din ce in ce mai mare din partea fanilor sporturilor cu motor.

Inauguram astazi seria interviurilor alaturi de Dragos care a avut placerea sa raspunda la cateva intrebari despre masina sa si ambitiile sale in acest an special pentru el, an care inseamna si debutul sau in acest campionat.

Motorsportnews.ro: Salut Dragos cateva cuvinte despre tine daca ne poti spune si cand te-ai apucat de drift?

Dragos: Dragos, 27 ani, pasionat al fenomenului auto din copilarie, am mers pe tot felul de masini si motociclete, am debutat in drift la 01.11.2009, in cadrul unui show organizat la Iasi de FRTeam ( clubul local al Loganistior ) printr-o demonstratie scurta.

Motorsportnews.ro: De ce drift si nu alt sport auto?

Dragos: Am ales driftul dupa ce am parasit lumea curselor de drag, lume care mi-a lasat un gust amar avand in vedere orgoliile si lipsa de sportivitate a concurentilor. Ultima mea masina a fost kadettul turbo ex-UGA, o masina care mi-a adus foarte multe satisfactii, dar la care am renuntat in cele din urma datorita lipsei unor locuri safe pentru a o impinge la limita. Impulsul final de a renunta la drag mi l-au dat HAI si KNS, prin prezenta lor la o etapa la Iasi, in vara lui 2009. Atunci mi-am propus sa ma apuc de acest minunat sport – driftul.

Motorsportnews.ro: Cum ai ales masina cu care participi in prezent in Campionatul National de Drift?

Dragos: Simplu…cautari pe net,pareri,opinii…nu stiam nimic despre Nissan Silvia in general, am fost surprins sa gasesc o platforma sanatoasa, cu multe repere supradimensionate din punct de vedere al rezistentei, un motor cu distributie pe lant, o foarte buna distributie a maselor din punct de vedere al caroseriei si, de ce nu, o masina foarte ochioasa, mai ales ca lumea nu prea stie ce masina e, avand in vedere ca sunt destul de rare pe la noi.

Motorsportnews.ro: Vrei sa ramai pe aceeasi masina in continuare sau ai vrea sa o schimbi?

Dragos: Asa cum am afirmat la inceput, voi merge anul acesta pe masina asta. Daca la sfarsitul anului rezulta faptul ca nu sunt anti-talent si am ceva sanse in sportul asta, fie upgradez masina asta la un nivel mult mai sus, fie ma duc sa cumpar una pregatita, dintr-un campionat extern. Deocamdata, muncesc de la o etapa la alta la masina asta, repar ce am stricat, daca e cazul, daca nu corectez micile greseli de proiectare de la inceput, si cand ma refer la proiectare, ma refer la imbunatatirile aduse pentru a o pregati de drift.

Motorsportnews.ro: Ce modificari vrei sa ii mai aduci masinii?

Dragos: Masinii i-ar trebui un alt pachet de putere – injectoare, turbina, soft, acestea in primul rand. Dupa care un rollcage, un diferential autoblocant, pentru ca cel sudat este foarte incomod, eu folosind masina aceasta zi de zi. Cam atat. Aaaa, era sa uit, si brate reglabile. In rest, are deja ambreiaj, evacuare, suspensie, roti, etc.

Motorsportnews.ro: Vei reusi sa participi la vreo etapa in afara tarii?

Dragos: Nu cred ca anul acesta voi iesi din tara la vreo alta etapa, dar le urez succes tuturor colegilor mei care isi vor incerca norocul in strainatate.

Motorsportnews.ro: Cateva impresii dupa prima etapa de drift de la Romexpo?

Dragos: Pfuuu…greu, foarte greu…adica se simte clar lipsa unui loc de antrenament sau antrenamentul insuficient de complex pentru a face fata cerintelor unui concurs…micile ronduri sau parcari de supermarketuri nu te pregatesc cu nimic pt ceea ce inseamna un circuit adecvat….emotii multe, dar scopul final atins, chiar daca la limita – calificarea: locul 16…odata disparute emotiile, in finala cu Dmitriy am mers mult mai relaxat si nu am mai iesit de pe circuit.

Motorsportnews.ro: Care este parerea ta despre acest sport la noi in tara, si cum ai vazut publicul, este interesat de aceasta competitie?

Dragos: Sportul acesta este in plin avant, va avea din ce in ce mai multi adepti la noi in tara, si sper in dezvoltarea lui la nivel inalt. Publicul devoreaza spectacolele de drift, iar acest lucru trebuie rasplatit ca atare. Cum zice Sorin “HAI”: “eu alerg pentru publicul meu, el imi da incredere si cand vad lumea ca ma aclama, aia e cea mai mare multumire”. Acest lucru degenereaza de obicei in sarituri pe cupola masinii, aruncarea castii de concurs, manusilor etc. imi permit eu sa completez.

Mult succes tuturor adeptilor acestui sport si la cat mai multe victorii.


 

One thought on “De vorba cu Dragos LLI despre Campionatul national de drift si al sau Nissan Silvia S14”

Comments are closed.