Interviu cu Sorin “HAI” dupa etapa a 3-a din CND

Sorin “HAI” isi continua evolutia buna din Campionatul National de Drift cu noua sa masina din acest an Nissan Silvia S14A. Cu o clasare pe locul 3 dupa etapa a 3-a din CND desfasurata la Real Pallady, HAI-u a raspuns la cateva intrebari legate despre evolutia sa si despre cateva din planurile sale din acest an.

Motorsportnews: Felicitari pentru locul 3 obtinut la etapa a 3-a din Campionatul National de Drift, de ce nu pe primul loc ce s-a intamplat?

HAI: In primul rand salutari tutror pasionatilor de motorsport si nu numai.

Nivelul la care s-a ajuns atat in ceea ce priveste pregatirea masinilor cat si a pilotilor face ca intre pilotii de drift din campionatul intern sa existe o competitie si o rivalitate cat mai stransa. Acest sport a evoluat extraordinar vedeti si voi ce rasturnari de situatii apar de la o etapa la alta. Pilotii se dau din ce in ce mai bine, isi cunosc masinile mai bine cu fiecare etapa parcursa. Sincer acest loc 3 nu este atat de important pentru mine acum, cat faptul ca am inceput sa simt masina din ce in ce mai bine si sa ma acomodez cat de cat cu ea, acest lucru ma face sa sper la o evolutie cat mai buna in viitorul apropiat – sper.

Motorsportnews: Cum s-a comportat masina in acest weekend, pentru ca te-am vazut destul de multumit?

HAI: Masina s-a comportat ca de obice (adica bine) mai ales de cand am montat diferentialul cu raport mai scurt. Singura problema a masinii – de fapt a motorului, este faptul ca sunt portiuni de traseu in care trebuie sa scad turatia motorului pana acolo unde turbina nu mai este in boost ceea ce face foarte grea revenirea intr-un drift de caliatate in acel moment.

Motorsportnews: Cum ti s-a parut traseul mai ales ca a fost unul nou pentru voi?

HAI: Traseul nu a fost chiar nou, acelasi traseu a fost si la etapa de la Timisoara singura diferenta fiind ca  traseul de acum a fost la o scara mai mare, acest lucru contribuind la un drift de calitate vitezele atinse cel putin de mine pe anumite portiuni de traseu fiind de 120 km/h (acest lucru mi-a spus un om din public luat la drift taxi, fiind chiar inpresionat de acest lucru). Ca si concluzie a fost un traseu atat tehnic cat si de viteza.

Motorsportnews: Biletul de intrare de 20 ron probabil a dus la un numar mic de spectatori la acest eveniment, cum va simtiti voi pilotii fara public care sa va aplaude, mai ales ca intr-un interviu anterior pe care ni l-ai acordat spuneai ca “publicul este totul pentru mine”?

HAI: Asa este, dar eu nu am nici o vina pentru pretul biletului de intare noi suntem participanti, nu organizatori. Am fost dezamagit pentru ca nu a fost un public numeros, nu ma asteptam si nu cred ca pretul biletului a fost motivul principal pentru care lumea nu a venit. Sa nu uitam ca ne aflam in plin sezon estival, campionatul mondial de fotbal este in plina desfasurare, toate acestea poate coroborate cu pretul biletului au dus la un numar scazut al spectatorilor.

Motorsportnews: Facand o paranteza de la acest eveniment, am vazut ca te-ai apucat de o “noua” masina de drift, vrei sa renunti la Silvia?

HAI: Nu,nu vreau sa renunt la Silvia, “ma inteleg” din ce in ce mai bine cu ea, Bmw-ul E30 V8 pe care il pregatesc in acest moment il fac ca o masina de rezerva si ca o masina de show. Sa nu uitam ca de la “URS” am plecat nu prea pot sa renunt la el, ma apasa lipsa lui.

Motorsportnews: Urmatoarea etapa va avea loc la Suceava, ce iti propui pentru acest eveniment?

HAI: Nu stiu daca pot ajunge la Suceava cu toate ca mi-as dori foarte mult, lipsa unui sponsor care sa ma sustina, implicit si a banilor sunt motivele principale.

Motorsportnews: In perioada 28-31 iulie va avea loc etapa din KOE de la Mariapocs Ungaria, stiu ca acolo ai participat pentru prima oara la un eveniment international anul trecut, vei reusi sa participi si anul acesta?

HAI: Revin inca o data la ideea mai sus amintita lipsa unui sponsor isi face simtita prezenta, implicit lipsa banilor. Va dau un exemplu scurt o deplasare intr-un oras din tara ajunge undeva pe la 13-15 milioane, bani care sunt din ce in ce mai putini.

Motorsportnews:  Ce iti doresti pentru perioada care urmeaza pe plan sportiv?

HAI: Imi doresc sa fiu sanatos, atat eu cat si famila mea care ma sustine foarte mult, imi doresc ca masina sa mearga bine si sper sa imi gasesc un sponsor sa pot continua.

UREZ PE ACEASTA CALE  TUTUROR COLEGILOR DIN CND MULT SUCCES IN CONTINUARE.

mai multe informatii despre Sorin “HAI” pe www.69hai.ro

credit foto: Claudia