Interviu in exclusivitate cu Sorin “HAI” dupa prima etapa din King Of Europe Drift

Sorin Ene cunoscut de majoritatea drept “HAI-u” a participat weekend-ul care tocmai a trecut la prima etapa internationala de drift din campionatul King of Europe care a s-a desfasurat in Serbia, alaturi de reprezentanti din tari precum Italia, Franta, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Grecia. Despre el nu cred ca mai este nevoie sa spunem prea multe majoritatea cunoscandu-l inca de pe vremea cand participa la cursele legale de acceleratie pe 400m, cu timpul trecand la diferite showuri de burn in cadrul evenimentelor de tuning si in final orientandu-se catre noul sport aflat intr-o contiua ascensiune si anume driftul. Intors in tara dupa etapa din Serbia acesta ne-a impartasit cateva impresii de la acesta prima etapa internationala.

Motorsportnews.ro: In primul rand felicitari pentru participarea la prima etapa din KOE drift din Serbia, povesteste-ne cate ceva despre atmosfera si conditiile pe care le-ai gasit la Kragujevac.

HAI: Bine v-am regasit si va multumesc frumos pentru felicitari. In Serbia la Kragujevac am gasit un oras minunat,curat,cu oameni calmi si primitori. Atmosfera a fost una exceptionala in sensul ca ceilalti piloti deja ne cunosc, ne-au impartasit din experienta lor, am dialogat foarte mult etc…… Conditiile au fost unele din cele mai bune incepand cu cele de cazare pana la cele de  pe circuit. ORGANIZARE – JOS PALARIA!

Motorsportnews.ro: Cum a decurs pentru tine aceasta etapa?

HAI: Targetul pe care mi l-am propus a fost atins – calificare in top 32, dar inca nu sunt multumit de funcionarea masinii mele, nu este asa cum imi doresc. In limita timpului disponibil voi incerca sa fac altfel de setari sa vedem cum vor decurge lucrurile. Din cate imi aduc aminte dupa calificari eram undeva pe locul 23 sau 24 din 34 nu mai retin exact. In cadrul antrenamentelor am incercat sa abordez traseul in mai multe moduri, suprafata de rulare era foarte dificila nu era aderenta de loc si era foarte alunecoasa. In concurs am picat cu  Marco Blasutta pe un BMW  Bmw E36 M3 343cp in fata caruia nu am avut nici o sansa.

Motorsportnews.ro: Cum s-a comportat masina stiu ca nu a fost tocmai pe placul tau, mai ales dupa ce te-ai chinuit sa montezi un alt diferential cu raport mai scurt care nu s-a potrivit?

HAI: Masina nu s-a comportat deloc cum am vrut, ceva se intampla, pun pe seama diferentialului care este foarte lung, iar diferentialul cumparat de la Tengu nu l-am putut monta pentru ca nu este special pentru masina mea este un diferential de Nissan Skyline si mai trebuie modificate si alte piese de care nu am stiut in momentul achizitionarii, dar o voi scoate cumva la capat sper.

Motorsportnews.ro: Vei participa la etapa de la Cluj a doua din KOE si a 3a din CND?

HAI: Da, sigur ca voi participa, chiar daca masina nu se comporta cum imi doresc si lipsa unui sponsor implicit a banilor a inceput sa isi spuna cuvantul foarte mult, eforturile pe care le fac impreuna cu familia mea sunt foarte mari.

Motorsportnews.ro: Compara un pic atmosfera din Serbia cu cea de la noi.

HAI: Atmosfera a fost una extraordinara din toate punctele de vedere, dar ceea ce am trait in momentul paradei de pe strada nu am trait in viata mea nicaieri, cel putin cand faceam show in intersectii si lumea aplauda si aclama ma simteam mandru ca sunt roman si ca port in masina steagul tarii mele, am fost singurul participant care mers cu drapelul tarii in masina si sunt foarte mandru de acest lucru.

Motorsportnews.ro: Sa ne asteptam la modificari la masina in perioada urmatoare?

HAI: Modificari majore nu stiu daca vor urma dupa cum v-am spus lipsa banilor isi spune cuvantul, neaparat trebuie sa schimb diferentialul cu un alt diferential cu raport mai scurt si sa speram ca va fi bine dupa aceea.

In final as vrea sa multumesc familiei mele care ma sprijina foarte mult in acest sport, prietenilor care sunt alaturi de mine la fiecare etapa Gresu, Paull, George si multi altii si nu in ultimul rand FANILOR mei care pentru mine reprezinta foarte mult, aplauzele lor imi dau energia sa continui chiar daca eforturile sunt imense.

[vimeo 11663411]

Mai multe poze si informatii despre Sorin veti putea gasi pe www.69hai.ro