James Deane a castigat a doua etapa a JDM All Stars Drift Series

Campionatul European JDM Drift All Stars a revenit weekendul trecut in Sunderland – Marea Britanie, runda a doua desfasurandu-se pe circuitul de teste al  fabricii Nissan din localitate. James Deane, campionul  Irlandei, a reusit sa-si treaca in cont victoria dupa ce a evoluat la bordul unui Nissan S13 inscris de echipa LBD – Rock Star Energy.

 

 

Este a doua etapa care se desfasoara in aceasta locatie, insa anul acesta configuratia traseului a facut ca vitezele atinse de concurenti sa fie unele dintre cele mai mari din istoria campionatului. Asa cum ii sta bine unui eveniment complex, fanii nu s-au plictisit, in zona circuitului avand loc si o expozitie de masini, un show de cascadorii moto, sau diverse activitati de prevenire a accidentelor.

 

 

 

In ciuda unor conditii meteo specifice Marii Britanii, mii de fani ai driftului au indurat ploaia si vantul in cursul diminetii de-a lungul calificarilor. Totusi, in timpul duelurilor directe, vremea a tinut cu concurentii si spectatorii, ploaia oprindu-se. In urma rundei de calificari Christy Carpenter s-a clasa pe locul 1 concurand pe un Nissan S15, eroul local Anthony Scott a terminat pe locul secund la bordul unui Nissan S13, iar liderul la zi al campionatului, Nigel Colfer a completat podiumul.

 

 

Dupa battle-urile din Top 16, Ben Broke Smith, James Deane, Wes Keeting, Barry Leonard, Anthony Scott, Tony Jouin, Christy Carpenter si Nigel Colfer au mers mai departe in Top 8. Pentru primele patru pozitii lupta s-a dat intre Broke Smith, Deane, Leonard si Colfer.

 

 

In urma primei semifinale dintre Leonard si Broke Smith, cel din urma a mers mai departe, gratie uor initieri agresive si derapaje largi. In cea de-a doua semifinala dintre Deane si Colfer s-a impus irlandezul, acesta avand un ritm extrem de rapid de-a lungul tuturor evolutiilor sale. In finala mica dintre Leonard si Colfer victoria si locul trei la final i-au revenit lui Colfer, Leonard fiind totusi d-abia la primul sezon complet in acest campionat profesionist de drift.

 

 

 

In marea finala, o diferenta a fost facuta si de masinile pe care au concurat Broke Smith si Deane. Primul a evoluat pe o puternica Toyota JZX81 care s-a dovedit a fi mai grea, chinuindu-se sa-si gaseasca nivelul optim de aderenta. Astfel, in ciuda eforturilor depuse de Smith, irlandezul Deane a reusit sa se impuna, gratie si unui material tehnic mai potrivit.

 

 

 

Podium final :

 

1. James Deane                                Team LBD / Rockstar Energy Nissan PS13

2. Ben Broke Smith                           Driftworks / Garage D Toyota Mark 2

3. Nigel Colfer                                   Chambers Performance /Spec Clutch  Nissan S13

 

 

Rezultatele complete si clasamentele la zi le puteti gasi pe siteul oficial al JDM All Stars Drift. Prietenul nostru, Gabi Tomescu a fost prezent la etapa si a facut ca de obicei niste fotografii superbe, pe care le puteti vedea in cadrul galeriei pe care ne-a trimis-0.

 

KPICASA_GALLERY(JDMAllstars2011Round2#Gv1sRgCKKK6J2sssXnygE)