Sorin HAI si Silvia sunt pregatiti de drift in 2011

Nu o sa va plictisim cu introduceri despre Sorin HAI Ene pe care deja il cunoasteti, fiind unul dintre pionerii acestui sport la noi in tara. Asa cum v-am obisnuit si anul trecut si in acest an va vom tine din nou la curent cu ce se intampla cu prietenul nostru la evenimentele la care va participa. Pentru ca deja prima etapa din Campionatul National de Drift bate la usa, aceasta urmand sa aiba loc la Iasi in perioada 19-20 martie, am stat de vorba cu Sorin pentru a afla daca masina sa Nissan-ul Silvia S14A va fi gata de start pentru debutul sezonului de drift de la noi din tara.

Motorsportnews.ro: Salut Sorin, o sa intram direct in probleme. Spune-ne despre masina e gata pentru noul sezon, stiu ca ai avut ceva probleme cu ea.

Sorin HAI: Salutari tuturor fanilor driftului.

Asa este in decursul acestei ierni am facut ceva up-grade-uri motorului si anume i-am schimbat garnitura de chiulasa cu una cosworth de metal si prezoanele chiulasei au fost inlocuite cu prezoane cosworth. Probleme au tot aparut, dar spre bucuria mea cu ajutorul venit din partea unor persoane (carora le multumesc pe aceasta cale) s-au rezolvat si acum totul este bine.

Motorsportnews.ro: Prima etapa din CND deja bate la usa, vei reusi sa participi?

Sorin HAI: Desigur, ma voi alinia la start alaturi de ceilalti colegi, sper sa nu mai apara alte probleme.

Motorsportnews.ro: Pregatesti o imagine noua a masinii in anul acesta da-ne un pic mai multe detalii despre ce modificari a suferit masina sau va suferi in continuare?

Sorin HAI: Masina va beneficia de o noua grafica anul acesta – o grafica simpla si de efect – sper eu, am lucrat mult si la partea estetica a interiorului, interior care acum este cosmetizat si vopsit, roll cage-ul a fost si el vopsit, si traseele firelor rearanjat. Anul acesta merg si pe alta setari ale electronicii, cu care am tot avut probleme anul trecut, setari care sper sa ma ajute mai mult.

Motorsportnews.ro: Calendarul acestui sezon din CND a fost deja publicat, semn ca lucrurile incep sa fie luate in serios si la noi in ceea ce priveste acest sport, cum crezi ca va fi participarea pilotilor sa ne asteptam la masini mai bine pregatite, mai multi debutanti?

Sorin HAI: Implicarea intensa cat si munca depusa de noii organizatori au inceput sa dea roade, am avut parte de evenimente foarte bine organizate anul trecut. Cu totii observam o evolutie extraordinara a acestui sport, atat din punct de vedere al organizarii cat si al pilotilor si pregatirii masinilor. Anul acesta cred ca va fi cel mai mare numar de debutanti de pana acum, masinile vor fi si mai bine pregatite si clar ca nivelul spectacolului va fi ridicat.

Motorsportnews.ro: Unde iti propui sa participi mai mult in acest an KOE sau CND? In KOE a fost ceva introdus cu echipe din acest an spune-ne despre ce e vorba mai exact.

Sorin HAI: In acest sezon mi-as dori sa particit la toate etapele, atat pe plan intern – CND cat si pe plan extern-KOE, dar partea financiara nu stiu daca imi va permite acest lucru.

Anul acesta in regulamentul KOE au aparut cateva modificari atat la partea de siguranta, cat si in ceea ce priveste participarea pe echipe (echipe formate din 2 piloti, in cazul in care unul pierde celalat merge mai departe punctand pentru echipa gen – formula.)

 

Motorsportnews.ro: Ce sponsori vor fi alaturi de tine in acest an?

Sorin HAI: Alaturi de mine sper sa fie aceeasi sponsori, inca nu am intrat in discutii cu ei pentru a clarifica aceste probleme.

Motorsportnews.ro: Esti multumit de rezultatele obtinute anul trecut per total atat KOE cat si CND?

Sorin HAI: In ceea ce priveste evolutia mea din sezonul trecut pot spune ca sunt multumit (tinand cont de faptul ca masina este inca “noua” pentru mine si nu am “descoperit-o” in totalitate), am fost multumit si de masina, dar e loc de mult mai bine si stiu ce am de facut pentru asta.

Motorsportnews.ro: Care sunt asteptarile tale pentru acest an?

Sorin HAI: Despre asteptari nu pot spune mare lucru, pentru ca sunt multi factori la mijloc, dar sper sa prind un loc pe podium anul acesta.

Motorsportnews.ro: In final ai cuvantul….

Sorin HAI: Pentru debutantii din acest an – mult succes si orice ar fi si cat ar fi de greu nu va lasati, bafta si celorlalti piloti.

Multumesc tuturor celor care ma sprijina, fanilor care sunt alaturi de mine chiar daca nu am avut un an foarte bun in 2010, sponsorilor care sper sa ramana alaturi de mine Dental-Med, anvelopesijante.ro, Repsol, Exelixis, si voi cei de la Motorsportnews.ro si nu in ultimul rand lui CRISTI MAIER – omul care a rezolvat problemele masinii si a implementat un nou soft pentru motor.

 

One thought on “Sorin HAI si Silvia sunt pregatiti de drift in 2011”

  1. Sa multumim si celui care a comandat aprinderea, piesa esentiala pentru buna functionare a masinii in sezonul 2011-2012 ! :)))

Comments are closed.