Tanner Foust castiga “Throwdown”


Tanner Foust cel care ne-a incantat cu faimosul filmulet de pe Mulhalland Falls, unde a parcurs sectiunea cunoascuta drept “Sarpele” in drift cu al sau Scion TC, ne-a demonstrat in weekendul care a trecut ca este la fel de bun si in regim de competitie. Foust a castigat etapa a IV-a “Throwdown” din Formula Drift desfasurata pe circuitul Evergreen Speedway, unde fanii s-au inghesuit in numar mult mai mare fata de sezonul trecut demonstrand inca odata ca acest sport se afla intr-o continua crestere de popularitate.

“Throwdown” a insemnat pentru Foust prima victorie in acest sezon, care i-a adus si locul doi in clasamentul general detronandu-l de pe aceasta pozitie pe Daijiro Yoshihara castigatorul etapelor a II-a si a III-a din acest sezon.

Locul doi a fost ocupat de Ryan Tuerck pe Pontiac Solstice care a izbit masina de zidul de protectie in cea de-a doua tura, lasandu-i astfel calea libera lui Foust spre victorie. Darren McNamara a ocupat ultima treapta a podiumului dupa ce s-a impus in finala mica in fata lui Michihiro Takatori pe Nissan Silvia S13.

La sfarsitul competitiei Foust a declarat: “A fost un eveniment epic si a fost o victorie muncita din greu. Dupa ce a trebuit sa alerg de mai multe ori “one more time” aproape ca nu mai aveam pneuri disponibile, dar sa castigi in fata celorlalti concurenti care au avut o evolutie extraordinara, face ca aceasta victorie sa fie si mai frumoasa.”    

 “One More Time” (daca cei doi competitori sunt foarte apropiati in evolutiile lor si nu se poate decide castigatorul dupa cele 2 ture, se mai alearga inca doua ture de cei doi competitori, si tot asa pana se poate decide un castigator.)

foto: everythingdrift.com