David Coulthard si Mercedes in DTM

Dupa ce a testat Mercedes AMG C-Class in Spania la Monteblanco in februarie pentru prima oara si la Valencia cand au avut loc teste oficiale din DTM, David Coulthard a spus ca se gandeste sa participe in DTM alaturi de cei de la Mercedes. Norbert Haug, Vice Presedinte Mercedes-Benz Motorsport, a declarat: “Cooptarea lui David la Mercedes si venirea in DTM este o veste foarte buna, David colaboreaza cu Mercedes de 15 ani, dintre care 9  ani alaturi de Mclaren Mercedes. Putini piloti sunt ca David, asa profesionisti si care se bucura de simpatia publicului. Sunt foarte fericit pentru toti cei din echipa noastra ca David a ales sa participe in DTM alaturi de noi.”

David Coulthard in varsta de 39 de ani s-a retras din motorsport in anul 2008, dupa ce a concurat pentru Red Bull Racing in F1 intre 2005 si 2008, in 2009 debutand in televiziune unde a comentat pentru BBC sezonul din F1.

Dupa weekend-ul din Malaezia din F1 David a dezvaluit ca a fost abordat in vederea revenirii in F1 el declarand: “Am primit un telefon din partea unei echipe la care nu am raspuns, deoarece persoanele din F1 stiu ca nu urmaream sa ma reintorc in F1″.

Cu privire la DTM, David declara: ” Intotdeauna mi-au placut palpitantele curse din DTM, atat din postura de simplu telespectator sau spectator la fata locului si sunt sigur ca la fel voi simti si din postura de pilot. De-abia astept sa concurez din nou, dar sunt constient ca la inceput va fi un pic mai greu datorita nivelului la care se desfasoara acest campionat, lucru demonstrat si de pilotii precedenti precum Jean Alesi, Mika Häkkinen si Ralf Schumacher. Cu toate acestea, ca orice pilot de curse, de-abia astept startul din campionat cu etapa din 25 Aprilie de la Hockenheim si sunt in acelasi timp foarte mandru ca cei de la Red Bull m-au  numit si ambasadorul fundatiei “Wings for Life”, care se ocupa cu cercetarea maduvii spinarii”

Foto: dtm.com