FIA a infiintat o comisie pentru femeile din motorsport

FIA a constituit o comisie menita a promova participarea femeilor in toate sporturile cu motor. Comisia intitulata “Women and Motor Sport Commission “(WMC) a avut prima intrunire luni, care a fost condusa de Michele Mouton, fost pilot de raliuri.

“Membrii FIA din toata lumea sunt formati din femei si barbati, fiecare are un rol egal in acest sport” a afirmat presedintele FIA, Jean Todt. “La fel ca multe federatii internationale, vom sprijini, vom promova si vom ajuta participarea femeilor in motorsport, pentru a asigura sanse egale pentru toata lumea”.

WMC urmareste elaborarea  unor strategii si politici, care vor promova educatia si pregatirea , punand in practica actiuni si evenimente care vor intari participarea femeilor in toate sporturile cu motor.

Mouton, care a fost prima femeie care a castigat o runda din World rally Championship si 4 raliuri in anii ’80 a comentat: “femeile au deja locul lor in motorsport, au dovedit-o”. “Dar de cativa ani lumea m-a tot intrebat de ce nu exista o femeie care sa calce pe urmele mele. Chiar sper ca aceasta comisie sa ajute in gasirea unui raspuns, sa atragem, dar sa si sprijinim femeile in acest sport”.

WMC este format din 19 membrii,  reprezentand echipe, piloti, producatori, precum si Federatia Internationala de Motociclism. Printre pilotii ce fac parte din aceasta comise se numara si Natacha Gachnang, pilot in GT1 si verisoara pilotului echipei Toro Rosso din Formula 1, Sebastien Buemi.

FOTO: xeneize.files.wordpress.com