Mark Webber castiga Marele Premiu al Spaniei

Mark Webber a reusit sa castige Marele Premiu al Spaniei, din Catalunya, dupa o cursa perfecta dominata de australianul echipei Red Bull.

Pozitia secunda a fost ocupata de Fernando Alonso, pilotul echipei Ferrari reusind o cursa calculata si fara probleme.

Ultimul loc pe podium a fost ocupat de S. Vettel, care a avut parte de emotii spre sfarsitul cursei, dupa ce o iesire in decor, care i-a afectat franele monopostului sau, fortandu-l pe acesta sa opreasca la boxe.

Marele ghinionist a fost pilotul echipei Mclaren, Lewis Hamilton, care dupa o cursa aproape perfecta, in care a ocupat locul al doilea, in penultimul tur o pana l-a scos pe britanic in decor, lovind serios monopostul sau.

Startul etapei a 5-a din sezonul 2010 din Formula 1, a fost unul curat, fara incidente majore, pilotii plutonului fruntas pastrandu-si pozitiile ocupate pe grila de start.

M. Schumacher a avut parte de un weekend fericit, reusind un loc 4, care ii da o gura de aer germanului, dupa ce coechipierul sau, Nico Rosberg a avut o evolutie mult mai buna de la startul sezonului 2010 din F1.

Dupa intrarea la boxe in turul a 15-lea, Schumacher reuseste sa iasa in  fata lui Button , care ocupa locul al 6-lea, dar si in fata lui Massa, pilotul echipei Ferrari ocupand locul al 7-lea. Din turul al 16-lea, pentru german s-a anuntat o lupta pentru mentinerea locui 5, Button presandu-l pe septuplul campion mondial pana la jumatatea cursei, dar experienta lui Schumacher si-a spus cuvantul, britanicul nereusind depasirea, acesta avand sa se multumeasca cu un loc 5 la sfarsitul cursei, iar Massa cu un loc 6.

Pentru coechipierul lui Schumacher, Nico Rosberg, nu a fost un weekend reusit, acesta obtinand doar un loc 13, dupa un start ratat, precum si o greseala a mecanicilor in turul al 15-lea la standuri.

Locul al 7-lea a fost reusit de Adrian Sutil, pilotul echipei Force India aratand din nou forma buna in care se afla, find urmat de pilotul echipei Renault, Robert Kubica si de pilotul echipei Williams, Rubens Barrichelo. Ultimul loc in puncte a fost ocupat de pilotul echipei Toro Rosso, J Alguersuari.

Depasirile find posibile doar pe primul viraj dupa trecerea liniei de start, spectacolul in Spania a fost unul scazut, singurul lucru care a mentinut atmosfera find “duelul” dintre Nico Rosberg si Hulkenberg intre tururile 45 si 51, batalie data in coada clasamentului.

Mai jos puteti vedea clasamentul Marelui Premiu al Spaniei:

[table id=32 /]

Clasamentul general al pilotilor:

[table id=33 /]

Clasamentul general al echipelor:

[table id=34 /]

FOTO: f1fanatic.co.uk