Mark Webber castiga MP al Marii Britanii

Mark Webber reuseste sa se impuna in Marele Premiu al Marii Britanii, australianul reusind o cursa perfecta, dominata inca de la startul acesteia. Chiar daca a avut parte de un start plin de emotii, Webber aflandu-se in duel cu coechipierul sau Sebastian Vettel,  australianul avea sa preia conducerea cursei, prima pozitie nemaifiind pusa in pericol pe toata durata cursei.

Sebastian Vettel care a plecat din pole-position poate fi considerat unul din norocosii circuitului de la Silverstone. Chiar in primul tur, Vettel a scapat masina in decor, cauzand astfel o pana la monopostul Red Bull, ajungand pana pe ultimul loc. Chiar daca sansele erau impotriva sa, acesta a reusit sa urce usor in clasament, trecand si de M. Schumacher dar si de V. Liuzzi in ultimele tururi, terminand astfel cursa pe pozitia a 7-a.

Plecat de pe locul al 4-lea, Lewis Hamilton a reusit sa ajunga chiar din primul tur in spatele lui Webber, pozitie pe care avea sa o pastreze pana la sfarsitul cursei. Pilotul echipei Mercedes, Nico Rosberg, ocupa la sfarsitul acestei curse locul al 3-lea dupa o frumoasa evolutie a germanului. Al doilea monopost Mercedes, pilotat de M. Schumacher termina aceasta cursa doar pe pozitia a 9-a, pierzand locul al 7-lea  in turul 33 in fata lui Liuzzi, iar locul al 8-lea in fata lui Vettel, in turul 40.

Unul din eroii locali, britanicul Jenson Button, a avut parte de o frumoasa cursa de recuperare, terminand etapa de la Silverstone pe locul al 4-lea. Locurile 5 si 6 sunt ocupate de Rubens Barrichello, respectiv Kamui Kobayashi, in timp ce Sutil termina pe 8, iar Hulkenberg incheie lista primilor 10 piloti clasati in puncte.

Despre pilotii echipei Ferrari se poate spune ca au avut parte de un weekend nefericit, inca de la startul cursei, cand Massa si Alonso s-au acrosat, cauzand astfel o pana la monopostul brazilianului. Massa avea sa piarda multe pozitii, iar  in turul 31, Fernando Alonso clasat pe locul al 5-lea avea sa suporte o penalizare drive-through la boxe dupa o depasire neregulamentara in fata lui Kubica, pierzand astfel  sansa de a reusi o clasare in puncte. Astfel Alonso termina pe locul al 14-lea in timp ce coechipierul sau Felipe Massa termina pe locul al 15-lea.

Mai jos puteti vedea clasamentul general al Marelui Premiu al Marii Britanii:

[table id=66 /]

Foto: flickr.com