Mercedes GP nu va face recurs la penalizarea primita de Schumacher

Mercedes GP a anuntat ca nu va face apel la decizia oficialilor privind penalizarea lui M. Schumacher in Marele Premiu al Monaco. Schumacher a cazut de pe locul 6 pana pe pozitia a 12-a dupa ce a primit o penalizare de 20 de secunde pentru depasirea neregulamentara a pilotului echipei Ferrari, Fernando Alonso, chiar in ultimul tur al Marelui Premiu.

Schumacher l-a depasit pe Alonso chiar in momentul in care safety-car-ul intra la boxe in turul 78. Oficialii FIA au decis ca germanul a incalcat articolul 40.13 a regulamentului sportiv, care prevede ca: “daca cursa se termina, in timp ce safety-car-ul se afla pe circuit, aceasta va intra in ultimul tur la boxe, iar monoposturile vor trece linia de sosire fara a depasi masinile din fata”.

Totusi echipa este de parere ca Marele Premiu nu s-a terminat sub incidenta safety-car-ului, iar pilotii erau liberi sa depaseasca.

“Mercedes GP cunoaste foarte bine articolul 40.13 care afirma ca depasirea nu este permisa daca cursa se incheie cu safety-car-ul prezent pana la sfarsit” explica unul din oficialii echipei intr-o declaratie.”Totusi suntem de parere ca indicatiile primite precum -Safety-car-ul intra in acest tur-, -Pista libera- precum si luminile respectiv drapelurile verzi aratate de oficiali dupa intrarea masinii, indica ca Marele Premiu nu s-a terminat sub incidenta safety-car-ului.

“Aceasta opinie este impartasita si de majoritatea echipelor care au terminat pe primele 10 pozitii, oferind instructiuni pilotilor de a continua lupta catre linia de sosire.Din discutiile cu oficalii de la sfarsitul cursei, acestia au inteles motivele interpretarii noastre, recunoscand ca aceasta situatie este fara precedent, dar intr-un final nu ne-au dat dreptate”.

Foto: promotor.ro