Norbert Haug isi incheie cariera de director al Mercedes Benz Motorsport

Timp de 22 de ani atunci cand auzeai rostit numele lui Norbert Haug automat te gandeai la departamentul de motorsport al celor de la Mercedes-Benz. La finalul acestui an Norbert se desparte de marca alaturi de care a realizat lucruri extraordinare. El a trecut la conducerea diviziei de motorsport a celor de la Mercedes in data de 1 octombrie 1990, ramanand in acesta pozitie pana in prezent. In tot acest timp Mercedes-Benz a castigat 6 titluri in Formula 1 si 87 de victorii in aceasi competitie. Un alt program important si cu rezultate excelente a fost cel din DTM unde echipele Mercedes-Benz au reusit in tot aceasta perioada sa acumuleze 32 de titluri (echipa/ constructor/ piloti) si sa castige 54% din cursele desfasurate in acesta perioada. Contractul sau se va incheia de comun acord cu managementul consiliului la finalul anului 2012.

As vrea sa multumesc celei mai bune companii de automobile din lume pentru perioada  de mai mult de 22 de ani, timp in care pentru mine nu a existat niciun moment lipsit de pasiune. Vreau sa multumesc Consiliului in special pentru increderea si libertatea pe care mi-a acordat-o in toate activitatile pe care le-am intreprins.” sunt cateva din gandurile lui Norbert Haug. 

 

Pregatirile pentru noul sezon sunt in plina desfasurare si noul sef al diviziei de motorsport de la Mercedes-Benz nu va avea deloc o misiune usoara, mai ales in ceea ce priveste programul in DTM, acolo unde Mercedes are trei locuri libere, pierzand la finalul acestui sezon, unul dintre pilotii experimentati din DTM, Jamie Green care a migrat in tabara rivalilor de la Audi.